Škoda Octavia GreenLine troši samo 3,3 l/100 km!

Škoda Octavia GreenLine troši samo 3,3 l/100 km!

Član
20130914070032_photo_0.jpg

Glavna zvezda marke Škoda na međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu 2013 jeste nova Škoda Rapid Spaceback i modernizovani Yeti. Pored ova dva modela, češka kompanija "u tišini" predstavlja i najštedljiviju verziju nove Octavije, koja nosi oznaku GreenLine...

20130914070032_photo_1.jpg

Najnoviju Škodu Octaviju GreenLine pokreće turbodizel motor 1.6 TDI maksimalne snage 81 kW. Od ostalih verzija razlikuje se po većim otvorima za dovod vazduha za hlađenje, specifičnim dizajnom felni, kao i oznakama GreenLine napred i pozadi.

Škoda Octavia GreenLine postiže istorijski najnižu potrošnju goriva od samo 3,3 l/100 km i emisiju CO2 od samo 87 grama po pređenom kilometru. Za ovaj uspeh treba zahvaliti boljoj aerodinamici, smanjenom klirensu, sistemu "Stop/Start", sistemu za regeneraciju energije kočenja, produženim prenosnim odnosima u menjaču i pneumaticima sa niskim otporom kotrljanja.

20130914070032_photo_3.jpg

Član
Znamo u kakvim uvijetima testiraju potrošnju i da je sve to diskutabilno... Čekamo prave testove, ako ne ode 1l gore evo glava :)

Kako meni idu na zivce ovi podaci...koje je NEMOGUCE postignuti u normalnim uslovima!:mad: Pa necu ja voziti auto po labaratoriji!!! Svi lazu....cemu to? Napisi trosi 5 litara i gotova stvar!

Super Moderator
I ja focusa kad god idem nagdje i pazim na potrosnju spustim ispod 4... Neki dan iz sarajeva do viteza prosjek bio 3.3 litra.... Moguce je da trosi ovako malo al da je sve ravno i da stvarno pazis... jer kad ne obracam paznju na potrosnju onda je to otvorene 5-6 litara