Sirene, relej, pomoc!

Sirene, relej, pomoc!

Član
Pozdrav,
Ugradio sam dvije sirene, direkt na akumulator rade extra, a ovako ni u pola, malo sam guglao i kazu treba relej, e sad je problem sto u radnji trenutno nema releja za svirenu, ali ja imem neki relej od brisaca, pa me sad interesuje moze li se on spojiti na sirene?
Negdje procitah kako da mogu i drugi releji samo treba znati koji je konektor za sta, da li je to tacno?
evo slika releja, i molio bi za brz odgovor
Qf5eGbv.jpg

taj relej nemoze nikako nego trazi relej s 4 stopice na sebi
konektor 30 + s akumulatora
konektor 87 + koji ide na svirenu
konektor 85 + s prekidaca sirene
konektor 86 - masa

znaci s releja samo jedna zica ide na svirenu a masu kacas za sasiju isti ti je princip i kad se spajaju svijetla ;)
uglavnom gledaj da ti je relej jaci od 30 A
a imas ih za kupit novih po 2KM

Član
taj relej nemoze nikako nego trazi relej s 4 stopice na sebi
konektor 30 + s akumulatora
konektor 87 + koji ide na svirenu
konektor 85 + s prekidaca sirene
konektor 86 - masa

znaci s releja samo jedna zica ide na svirenu a masu kacas za sasiju isti ti je princip i kad se spajaju svijetla ;)
uglavnom gledaj da ti je relej jaci od 30 A
a imas ih za kupit novih po 2KM
A moze li relej od svjetala, i sa kojom oznakom da trazim relej (mislim na onaj broj odozgo)?
Valja li mi ova šema
oKMxDz6.jpg

kolko sam skonto zice sa volana idu na 85 i 86 konektore, ulaz 12v sa aukmulatora na 87 i izlaz na svirene sto ide sa 30;
Jesam li u pravu, a negdje sam nalazi drugacije šeme na kojima su zamjenjeni konektori 30 i 87 (neznam jeli bitno to)
BTW, nasao sam relej od svjetala

Poslednja izmena:
gledaj ti releje odozdo a ne odozgo i citaj konektore moze bit i 5 konektora samo tad ce biti 87a konektor taj peti i njega neces koristit

et fino ti pise Old Horn terminals
to ti je po naski stare zice za sirenu njih spojis na relej tj bitna ti je samo ova sto je + masu na releju kacas za akuu ili za sasiju

spoji i - jer ti na volanu prekidaš masu ako se ne varam uglavnom ta šema ti je mjerodavna sto si je postavio ;)
ako te zezaju konektori 30 i 87 tu na toj šemi je to greska 30 je dovod 87 odvod
pogresno lik upiso brojeve

Član
spoji i - jer ti na volanu prekidaš masu ako se ne varam uglavnom ta šema ti je mjerodavna sto si je postavio ;)
ako te zezaju konektori 30 i 87 tu na toj šemi je to greska 30 je dovod 87 odvod
pogresno lik upiso brojeve
Ok, skonto sam, a sto se tice 30 i 87 vjerovatno ih je neko zamjenio na semi, vidjo sam dosta drugih sema u kojima su drugacije postavljeni, pa me je to malo zbunjivalo, hvala na pomoci