Servo - Punto HGT

Servo - Punto HGT

Član
joj brate mog druga isprepadali sto se tice tog serva, platit ces ovoliko, te onoliko, tamo vamo, pravo ga izvucali, lik u doboju mu ga rijesio za 100km

prelemio neke zice, malo ga izmuljo i uzeo mu stoju, ta stoja vrijedi, jer on vise problema sa servom nema
a ostao je bio skroz bez serva

edit: evo gledam na piku oglas, eto samo da vidis cijenu onako okvirno
http://www.pik.ba/artikal/1704712/city-servo-za-fiat-punto-2/#detaljno

Član
zavisi sve sta je tacno otislo, jer se servo sastoji od par elemenata... cijena varira, u vecini slucajeva nakon reparacije kvar se ponovo javi.

Član
najcesci uzrok kvara serva na Puntu su hladni lemovi,samo treba ponovo prelemiti ;) plafon 100KM jer ga nije tesko skinutu i bla bla da ti neduzim :D

Član
Demontaza ovog dela je stvarno smesna, plastika oko volana i nekoliko srafova... to je kvar koji se javio na skoro svakom Puntu 2 ph1, a na redizajnu je problem resen.
Ti si brate bar u Srbiji, ima Puntica gde god hoces, a sa druge strane vecina autoelektricara ti to moze resiti jer nema nicega osim jednostavne elektrike u kombinaciji s malo mehanike. Na kraju krajeva, otpadi ove delove prodaju za oko 50 EUR ali i to je opet slican rizik jer je radni vek ovog dela procenjen na izmedju 100 000 i 150 000km.

Član
Simptomi su: pumpa prekida na trenutke, pa proradi i sve tako...Nekad ne radi ni po ceo dan.

Član
nemas nigde pumpu, to je samo elektromotor sa mehanickim sklopom gde ti zupcanici omogucavaju lakse upravljanje, sve je smesteno ispod tocka upravljaca. I kod mene je u pocetku povremeno prekidalo, da bi na kraju samo povremeno radio servo. Glup kvar, moze se lako otkloniti, samo sto sam i ja sest meseci motao volan kao na Fapu jer nisam na vreme uvideo jednostavnost problema

Član
dellas je napisao(la):
Simptomi su: pumpa prekida na trenutke, pa proradi i sve tako...Nekad ne radi ni po ceo dan.

bas kako je bilo kod mog druga,samo nema pumpe, nego je elektromotor da si vidio brate kad je tako meni prekinuo, kad sam ja uzeo da vozim, sekunda da se ne zabijem, pravo me iznenadilo, nisam znao sta se desava, kaze on sad ce to proradit, samo polako:lol::lol::lol:
ljudi su mu lupali cifre i cifre, na kraju je po preporuci otisao u doboj kod nekog majstora, on mu uzeo 100km, i eto od tad ima skoro godina dana kako nema problema. Mada ja sam citao na dosta mjesta da se taj kvar ponovo javi
bas je problem, kako je kolega stilo napisao u hladnim lemovima, nista drugo

Član
haso je napisao(la):
na mom puntu sam bio isti problem, gasio se servo, sve rijeseno za 100KM;)

i na mom puntu se isto desavalo samo sto mi se par puta desilo u krivini,i meni je skroz zastopo,i rijesilo se kad sam opalio u banderu od tada savrseno radio!smijesno ali istinito!:icon_eek::icon_smile:

Član
mooamer je napisao(la):
haso je napisao(la):

i na mom puntu se isto desavalo samo sto mi se par puta desilo u krivini,i meni je skroz zastopo,i rijesilo se kad sam opalio u banderu od tada savrseno radio!smijesno ali istinito!:icon_eek::icon_smile:

:lol::lol:

evo ti rjesenja
:D

Član
sub3r je napisao(la):
mooamer je napisao(la):
haso je napisao(la):

:lol::lol:

evo ti rjesenja
:D

a bgm brate kod druga STILO je ponekad se oduzimo da kazem tj,bio ko u tamica a kod mene isto ventil od kotlovnice,skroz zastopa i kad sam udario posle odlicno radio,valjda i on vidio na sta sam spreman!:lol::lol::lol: