security

security

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Eh raja ....da Vas pitam nesto ovako ...sigurno imate jarana ili mozda znate cak...

da bi radio kao security ili ti ga bodyguard sta treba ..nekontam koju skolu treba imati ili se ide preko nekih agencija ....:icon_question::icon_question:

imal to kakve veze za policijom...:icon_question::icon_question:

Legend
ides u sarajevo na predavanja,i onda polazes ispit za zastitara,dobijes certifikat,i trazis posao po agencijama...

MTR

Član
F MUP , inspektorat za nadzor rada agencija za zastitu ljudi i imovine
032/28 00 20 na zovi pa se raspitaj

Član
badboy je napisao(la):
Eh raja ....da Vas pitam nesto ovako ...sigurno imate jarana ili mozda znate cak...

da bi radio kao security ili ti ga bodyguard sta treba ..nekontam koju skolu treba imati ili se ide preko nekih agencija ....:icon_question::icon_question:

imal to kakve veze za policijom...:icon_question::icon_question:

ovako..skola nema veze s tim,odnosno imas zavrsenu srednju to se podrazumjeva....sad jel 3 god ili 4 to je nebitno...

prije svega..moras u MUP-u-(sudu) zavrsiti papire...

poatvrda o nekaznjavanju(da nisi bio kaznjavan,ili da se protiv tebe NE vodi privicni postupak)

uplatis taxe 10KM....

onda... druga stvar ti je ljekarski pregled..oni su poostreni pravo zadnje 3-4 godine...jer zbog problema koji su bili pri obavljanju duznosti...

ljekarsko te kosta 105KM (kad se prvi put vadi)

ti iz SANSKOG MOSTA moras ici za sarajevo...dje boravis 6 dana

dolazis tamo u ponedjeljak ujutro (moras biti na kapiji do pola 8)
i od ponedjeljka do petka imas predavanja od 07:30 do 15:30 ( SKOLSKI CASOVI PO 45min.)

u subotu.. imas GADJANJE IZ VATRENOG ORUZJA..
ide se na neku planinu gdje sarajevska policja vrsi obuke...

gore imas rasklapanje i sklapanje oruzja...

probna 3 metka
za ocjenu 5 (od kojih 3 moraju biti u meti !! )

i nakon toga oko 13h se vracas na Vrace..odakle ides kuci....
nakon 15 dana dolazis ponovo u sarajevo na polaganje 5 PREDMETA !!
Kriminalistika,psihologija..itd itd...
ali mali je broj koji prodje regularno....

eh ono najbitnije....

CIJENA:

smjestaj 6 dana sa hranom 420KM
Ljekarsko 105KM
Ako zelis da se srede ispiti..... o tome necu ovde ako te i to zanima javi mi se na PP

U sustini da zavrsis sve papire i da dobijes cetifikat u ruke kosta te blizu 1000KM

sve ostalo sto te zanima javi se na privat....;);)

Legend
odkako je Got2b poceo raditi kao zastitar poceli masovni lopovluci po njegovoj firmi,tako da ne javljaj se njemu na pm:lol::lol:

Član
Nexus je napisao(la):
odkako je Got2b poceo raditi kao zastitar poceli masovni lopovluci po njegovoj firmi,tako da ne javljaj se njemu na pm:lol::lol:

sjedi 1..i mrs u cosak:icon_twisted::icon_twisted:

MTR

Član
Nexus je napisao(la):

buuaaaahhhhhahahahahahahahahahaah :smajli16::smajli17:

Član
Znao sam da mora da postoji i neka skola za tako nesto... Al ove kao ,,security,, sto sam dosad vidjao, licno znam da nijedan od njih nema to zavrseno.... treba da znas da se bijes, da imas makar 80kg i da imas mu**.... ides lepo od kafica do kafica, imal posla, NEMA, teras u drugi i tako redom :icon_biggrin:

MTR

Član
ev i danas , hahahhahahahahaha , bbuuuaaaaaahhhaaaahahahah .

nego jarane idi i nalupaj nekog levata , al ubij nimet u njemu i eto posla odma hahahahahahahahah

joj Sekurchi , :smajli16::smajli16::smajli16::smajli16::smajli16::smajli03::smajli03::smajli03::smajli03:

buahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahah

umrijecu , grohotom se smijem , aj majko mila

Član
RCat je napisao(la):
Got2b je napisao(la):
Nexus je napisao(la):

sjedi 1..i mrs u cosak:icon_twisted::icon_twisted:

za koju agenciju radis kao sekurchi? i jes to u lukavcu?

to sam radio do prije 1god:D i radio sam na stupinama i slatini;)
i nije sekurci nego osigurač:lol::lol::lol::lol:
a sad sam se uFatio drzavne firme :cool:

Goco....ti znas nekog Dinu osiguraca jell tako:icon_question::icon_question:
:lol::lol::lol::lol::lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.