Seat Ibiza 1.9tdi ili Skoda Fabia 1.9tdi

Seat Ibiza 1.9tdi ili Skoda Fabia 1.9tdi

Član
Znaci posto dolazi vrijeme za kupovinu izbor je pao na ova dva jer su i priblizne cijene a oba se uzimaju godista 2003 ili mladja tako da je ibiza novija linija e sad volio bi da cujem mane i prednosti jednog i drugog po mogucnosti da nije procitano vec da je iskustvo u pitanju bez obzira znatel za samo jedno auto ili oba

hvala

Član
Ja mogu samo reci da Fabia ima vise prostora u unutrasnjosti,motori su isti i najbolji izbor za kupiti...
Sad,zavisno od opreme,mozes proci bolje ili losije... :icon_smile:

Član
Pa ovi su motori jer sam se naslusao svakakvih prica o benzincima male kubikaze, potrosnji i kako rade sa klimom a ova oba moraju imat klimu ostalo sta bude :D

Član
VR6Boki je napisao(la):
Uzmi Skodilaka i uzivaj :icon_biggrin:
Potpis...i ja bih Skodillaca...Ibiza jest malo ljepse vozilo,ali je Fabia u globalu zrelije auto...a i dobro izgleda na 17",xenoni itd.... :cool:

Član
Isto glas za skodilaka, samo nemoj nista ispod elegance paketa i naravno dobro pregledaj motor, jer obicno se prodaju kada su im naredu "skupi" servisi ;)

Član
Otac mi je 2001 godine kupio novu fabiju 1.9tdi(101 ks) full oprema.Znači već je 9 godina u obitelji.Jedini problem su pravili el. podizači stakala koji su mjenjani u ovlaštenom servisu parf puta.Mijenjan je cijeli sklop vrata jer je to politika skoro svakog servisa.Zašto bi mi rastavljali sklop u kojem je možda pukla mala plastika,stavit ćemo novi i skupo naplatiti.Jedna od mana je loša kvaliteta plastike u unutrašnjsti,ali to nije svima jako bitno.

Šta reći o dobrim stranama?Auto super vuče,potrošnja je minimalna(prosjek 5 litara)održavanje nije previše skupo, za svoju klasu je više nego udobna....Sve preporuke;)

p.s.
Uvjek me syebe mala potrošnja(pogotovo kada iz svojih benzinskih aždaja pređem u nju)

^ nije ni kod ibize nista kvalitetnija plastika. na plastici su bas stedili..
mehanika sva isti. samo je stvar koje se tebi auto vise svidja. ibiza je manje ucestala na nasim ulicama, sto je + sto se mene tice. prednost fabije je prostor unutra, cini mi se da fabija ima najveci prostor u svojoj klasi.

Član
Nisam uspoređivao plastiku u škodi i seatu.Plastika je jako loša i to je mana ne gledajući druga auta.Istina,dosta mehanike i motora je isto,pogledaj koje auto ćeš naći u boljem stanju i po boljoj cijeni.

BHT Ovisnik
pa kako je onda ibiz mala ako je fabia veca:icon_eek: meni se fabia samo ne sviđa sto je skucena,ajd 3 ljudi i nekako,al brate 4 na voznju do mora bi poludio

Član
Fabija...jeftiniji dijelovi, isto sranje sa mehanikom, problem el. podizaci i selen blokovi...ovo zadnje se rijesi odmah sa selenima od golfa petice i miran ;)

Član
Pa seleni su ti pokazatelj kako je vozena, ako su dobri, nije se divljalo po krivinama... kod mene stari 100.000+ km presao i nikad ih nije mijenjao... a ja bi recimo godisnje one org. skodine trebao da mijenjam.

Sto se tice plastike, glavni problem su nase ceste i kruta plastika, uvijek nesto barem malo "cvrci"...

Član
Hvala svima na savjetima i odgovorima ali izletilo mi neke kompenzacije pa ide se sutra da se rez i vidi za leasing mozda se cak sutra i pokupi WV Polo 6 2009 godiste sa 0kilometara znaci nov :D