Savjeti/ iskutva Seat Ibiza 6l

Savjeti/ iskutva Seat Ibiza 6l

Pozdrav svima... Interesuje me kakva su iskustva pojedinih, malo sam googlao, al' nista konkretno nisam nasao.. Naime, planirao sam uzimati navedeni model Ibize, najvjerovatnije 1.9 TDI, pa me interesuje, kakve su mane, opcenito neke osnovne cijene odrzavanja Seata, znaci potrosni materijal kakve su cijene odrzavanja. Znam da je to u principu VW, al' daleko su mi ljepse ove Ibize od nekog Pola, pa razmisljam o kupovine, cijena je prihvatljiva uzimajuci u obzir starost i opremu, klasu auta, barem meni.. Znaci sve informacije dobro dosle!

Član
Ako je kao u golf 4 motor i jeftin jeste a i nije jer u neovlastenom VW servisu ( bar je u Bihacu) veliki servis izadje 1000 KM, jest da se sve mijenja od semeringa i sve ali opet krece se od 800 do 1000 km, znaci rice dosta para na veliki servis, sto se tice potrosnih materijala tj. diskovi i plocice tu je jeftinija par maraka od konkurencije. Sto se tice trapa dobar je u njih i nije nesto preskup za odrzavanje iako im zadnji seleni brzo odlaze. Sve u svemu je dobro auto samo trebas traziti da je dobro. Dobro pregledati dali je bila lupana i pregledati letvu volana dali je ok da nije propisala jer je reparacija skupa a za novu da ne govorim. Samo je detaljno pregledaj lim i mehaniku, to je dobro auto i fino izgleda.