Savjet za woofer??

Savjet za woofer??

Član
Eh ovako napravio sam danas neku kutiju solidnu za moj zvučnik koji nije bog zna što al za moje potrebe dosta.E sad pitanje naravno čitavu sam kutiju silikonom odradio po ivicama,sad me innteresuje jel se šta stvalja unutra kutije neka izolacija da daje dublji zvuk, tipa sužva ili staklena vuna....Jel to pametno ubaciti ili samo je praznu ostaviti....Molio bih ove ljude koji se razumiju u te stvari malo bolje d ami odg??Unaprijed hvala..pozzzz:cool:

Izgleda da sam se zezno sa rubrikom....molim admine da mi prebace u kategoriju wooferi...hvala

Član
koju si kutiju napravio, kompresija, bass reflex, slot port???
kolika je kutija???
koji je sub???

Član
staklena vuna:icon_question: da ti nisi mozda mislio na akusticnu vunu:icon_question: :D

mozes stavit ALI ako se kutija dobro uradi (govorim konkretno za BR kutiju), nema potrebe za tim ...

Početnik
Osnovna stvar koju moras znati pri konstrukciji kutije su TS parametri drivera kao i vrsta muzike koju slusas

Član
muha je napisao(la):
Osnovna stvar koju moras znati pri konstrukciji kutije su TS parametri drivera kao i vrsta muzike koju slusas

jebiga ima jos osnovnih stvari al ne recimo previse :icon_twisted: ... :lol:

Član
Ma ne razumije se puno u te stručne stvari..zato sam i pitao..i napravio sam je još čekam da se tapacira pa ide u auto..hvala na pomoći..pozzz