Savjet u vezi ugradnje klime

Savjet u vezi ugradnje klime

E drustvo zanima me ugradnja klime u Astru G 2000 posto moja nema tvornicku a nesto mi naumpalo to ubaciti znaci jel to moguce u nas u BiH uraditi i koliko bi to zadovoljstvo kostalo otprilike i kome se obratiti za to

Član
Ja nekad prije pitao za sebe i odprilike su mi davali cifre oko 800 - 1000 KM

Ali pored toga su mi drugi govorili da to nikad nece biti kao sto je fabricka.

Tako da fino prodas auto dodas malo i kupis sa klimom da ne bi puno razmisljao :D

Član
menjic je napisao(la):
Ja nekad prije pitao za sebe i odprilike su mi davali cifre oko 800 - 1000 KM

Ali pored toga su mi drugi govorili da to nikad nece biti kao sto je fabricka.

Tako da fino prodas auto dodas malo i kupis sa klimom da ne bi puno razmisljao :D

Zašto nebi bilo kao fabrička... nije mi jasno... ? ;) posložiž sve na svoje mijesto gdje ima predviđeno i eto ga...

Jedno je ugradit klimu u auto serije koja nikada nije proizvedena s klimom i u auto koje je serijski bilo s klimom, zavisno od modela, opreme...

ajdin_ze to ugrađuje, neznam jel' sada bude ovdje na forumu, ali znam da se tim momak bavi...

Član
Nije nemoguce ali pitanje je sta je isplativije, ugraditi klimu ili zamijeniti auto ?

Samo punjenje klime je 70 KM, kompresor 200-300, hladnjak za klimu sa ventilatorom nece biti ispod 100-150, unutrasnji hladnjak nemam pojma isto racunaj 100tinjak, cijevi kablovi remenje, remenica ako je nema, spaner, struja, glupi prekidac za paljenje klime kosta 20 - 30 KM, izolacija po cijevima, ventili...... i na kraju ruke da to sve neko fino slozi. Znaci hiljada.

I opet dobijes staru manuelnu klimu sa sve polovnim dijelovima upitne ispravnosti i vjeka trajanja.

Nedaj boze da se jos nesto usput pokvari, kao na primer kompresor ako je dugo stajao prazan, radi dva dana i dovidjenja.

Ima tu i garancija od covjeka koji radi ili od koga kupis dijelove mozda al sve jeto velika zaj*ancija.

A ako pomislis da uzimas nove dijelove onu gore hiljadu pomnozi sa 2 - 3 :D