Savjet-poklopci za felge...

Savjet-poklopci za felge...

Član
Pozz drustvo...Evo danas sam malo ostavio prste na turpiji, buslici i makazama za lim i napravio poklopce za felge pa mi treba savjet kako da ih pricvrstim na felgu dal da busim poklopac i saraficem i gumicom na ovu rupicu stavim ili da na dva kraja poklopca po komad obostrano ljepljive trake stavim pa zalijepim na felgu ili na koji nacin sta vi mislite, onda kako da ih ofarbam i cime kojom bojom...evo na slikama da vidite kako je ispalo...hvala unaprijed na pomoci...

Član
ja bi to s trakom ili sa ljepilom univerzal :)
ja sam svoja dva tako zalijepio s ljepilom i nema problema, a lako se skine kada treba i onda opet malo lepila i gotovo :)
takoder trebas uraditi i logo-bedz sa brendom i to zalijepiti na sredinu cepa bice puno ozbiljnije ;)

Član
nisam kontao praviti onaj opelov znak nekako mi ovako clean ljepse izgleda samo jos ima smirglanja ovdje sutra opet dok se ruke odmore :icon_biggrin: pa onda nezz da vidimo sta ce ostali reci cime da farbam i pricvrstim sigurno ima jos neko ko je radio pa da vidimo iskustva...

Član
edo_benz je napisao(la):
ja bi ga izbusio i zasarafio nema mu smrti bez malja
nesto mi zao busit posto ga jednom izbusim to i bi jest da nema smrti kad se
zasarafi al et ako ne bude druge opcije busit cemo i ako vidim nekog da skida koljem iza vrata :D

ti si ovo odlicno napravio, svaka cast,,
najbolje ti je ovo zalijepiti ili dupleks
trakom ili nekim ljrepilom,, a za farbanje,,
uzmi 800 i 100 vodobrusni dobro osmirglaj,,
i predji sprejom za felge sivim i bice kao original,,
ne bi lose bilo malo filera nabaciti prioje spreja,
ali moze i bez njega.

i prije lijepljenja ostavi min 24 sata da se dobro osusi

Član
svakako ce biti jos smirglanja kamaru a gdje bi se mogao naci taj sprej za felge imal neki naziv ili neka oznaka kako da trazim...

Član
posto to neces skidati svaki dan,samo malu sintelana i zalijepis ga...
nece optasti,a kada budes htio,balansirati(tamo nekad),lagano ga skines

Član
ljuboje je napisao(la):
posto to neces skidati svaki dan,samo malu sintelana i zalijepis ga...
nece optasti,a kada budes htio,balansirati(tamo nekad),lagano ga skines
sta je sad sintelan:D i jel i to ima u prodavnici boja i lakova...

Član
pozz druze, ja bih sebi isto pravio al nezz od kog materijala da ih napravim, od cega si ih ti napravio???;)

Član
ja sam pravio od onih starih aluminijskih lajsni sto budu na krovu kuce hh :D ili mozes od bilo kakvog alu lima 2 mm debljine najbolje i malo grublja turpija ona na polukrug i makaze za lim i smirgl papir to je sve sto ti treba fino ocrtas olovkom i ozezi turpijaj polako al prvo malo makazama osijeces da ne moras previse bas turpijati...pozz i kasnije ti ostane samo sprejem ofarbas i zalijepis obostranom trakom zakon i bice ko i original...;)