Savjet oko struje i muzike

Savjet oko struje i muzike

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozz ljudi eh ovako .. Posto sam imo prije godinu dana problem sa strujom, covijek kad mi je spajo u Pug-a 206 cd mp3 rezao je neke zice spajo prespajo i svaki dan su se te zice gulile .. gorile (znaci neprimjetno) do dana kada mi je prestalo raditi svijetlo na tabli. Promijenim osigurač.. na 5 metara glavne ceste pode mi sve dimit :S ja sam stao na sred ceste te izlazi iz auta otvaraj cupaj osigurac... Prije 7 mjeseci covijek mi uradi struju perfektno i sad me zanima posto mi neki sole pamet da nemoze ovo ce ono ce ovako ce.. Treba mi savjet kod koga da odem da mi izmjeri struju da vidim koliko maximalno jaku muziku u auto mogu stavit. Nezelim da gorim u pola puta sto se kaze . Znaci potreban mi je vas savjet pogotovo ljudi na H. Neretvanskom kantonu ako znaju nekog ili imaju broj da mi ljudi to provjere. A slijedece zelim stavit u auto...
Pioneer D2 (400Rms)
Panasonic Pojačalo(Mislim isto oko 350-400 rms ima)
I 2 trosistemca 300 peak power kenwoodovi al oni su vec u autu rade . Mislim da nebi bilo problema da ja to stavim al evo ocekujem neke dobre savjete;)

Početnik
ma samo dobro pospojit .. mozes stavit 10 puta jacu muziku u to auto .. to ti neki mufljo pravio pa se bilo zapalilo.. nece ti sad nista planit neboj se..;)

Član
drug je u pug-u 206 imao muziku od 1500 rms pa nije bilo nista,takmicilo se,slusalo... :cool: ne brini se,nesces planut :D

Član
Heh ajd malo utjehe tokom dana .... I meni je bilo cudno gdje cu planut .... Al opet nebi volio ni da mi osigurac zasmrdi dimi ko sam vrag hahaha ... Muzika ce brzo lec u auto ali ide kod elektricara dobrog da je ugradi :cool:

Član
Hvala svima na odg. . Samo imam pitanje : Da mi netko preporuci dobrog auto elektricara po mogucnosti da je iz okolice... tj. Mo, Ljubuski.. Capljina i tako to :123:

Početnik
DJ_M4rko je napisao(la):
Hvala svima na odg. . Samo imam pitanje : Da mi netko preporuci dobrog auto elektricara po mogucnosti da je iz okolice... tj. Mo, Ljubuski.. Capljina i tako to :123:

ma hebes ti mene ako ti to sam neznas pospojit.. ;) to je sasvim jednostavno.. ;) nema tu puno posla.. znaci provuc kabal od akumulatora u gepek .. i u gepeku nac gdje ces masu prikacit .. spojit na pojacalo dovuc RCA kablove i remote sa CD playera i ukopcat u pojacalo i prikopcati woofercic na pojacalo .. nerteba ti elektricac koji ima radnju .. treba ti neko ko vec ima lijepu muzikicu u autu i da malo zna oko tog i da ti to spoji ako ti neces,, ja da sam blize to bi se zacas rijesilo....;)

Član
Polako cemo ja i frend spajat ako nista .. On zna malo bolje posto je kod sebe spajo vec puno puta hehe ;)

Član
Nema veze auto sa "predispozicijama" za "fieworks" znaci samo neka ti neko uredno spoji muziku (napojni kabl sa akku a ne onog cuda sa osiguracima do akkua!!) osigurac zaseban an taj kabl masa iz kegeka (kako treba) i nebi trebalo da imas nikakvih problema;)

BHT Ovisnik
ma nije ti problem,samo pazi na + i - ,neki dan kad sam ono tvoje spajao u sebe,pa ponovo svoje kad mi je osigurac crko,kasnije mi crklo jos 4 osiguraca,uglavnom zeznuo + i -,al nije ti problem spojiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.