Savjet oko potrosnje ulja

Savjet oko potrosnje ulja

Prijatelj mi voza golfa duju, 1.6 diesel... kaze potrosnja ulja mu se krece oko 1l na 1000 km... ja koliko sam mogao viditi i testirati, na jutarnje paljenje ima plavkastog dima, ali nakon sto se malo zagrije dim nestane, u normalnoj voznji se nemoze primjetiti da ima plavog dima ali npr. u strani pod opterecenjem dimi plavkast dim... na iberlauf dimi malo, po meni normalno sta sam sve vidio i koliko zna dimiti :icon_rolleyes:

pitanje: koliko bi smanjio potrosnju ulja remontom glave tj. poliranjem ventila, siceva ventila, zamjenom vodilica , gumica ventila i dihtunga... auto ima dobru vucu, pali iz prve bio topao ili hladan... svaki savjet dobrodosao ;)

Član
Neka vidi stanje karika,ako nisu bas lose onda se svakako isplati remont samo glave,moje misljenje .Stanje karika moze provjeriti mjerenjem kompresije,ako gubi kompresiju u cilindar se na klip ustrca malo ulja da bude siguran jeli gubi kompresiju na karikama,ako je nakon toga kompresija jednako niska,pusta je na ventilima a ako nakon toga poraste tlak,potrosene su karike .

GTI FAN je napisao(la):
Neka vidi stanje karika,ako nisu bas lose onda se svakako isplati remont samo glave,moje misljenje .Stanje karika moze provjeriti mjerenjem kompresije,ako gubi kompresiju u cilindar se na klip ustrca malo ulja da bude siguran jeli gubi kompresiju na karikama,ako je nakon toga kompresija jednako niska,pusta je na ventilima a ako nakon toga poraste tlak,potrosene su karike .

Ma da, prvo izmjeriti kompresiju pa onda ce najbolje znati sta treba raditi. A kojim slucajem da bude radio samo glavu, za koliko bi spustio potrosnju ulja? Znas li koliko tacno same gumice i vodilice ventila trose ulja kad su u losem stanu?

Član
Neznam tacno medjutim dizel motor je inace jaci potrosac ulja pa jos ako se pojavljuje plavkasti dim sto se dogadja kod losih gumica ili vodilica ja mislim da nije nista cudno da trosi 1l na 1000 km ako su lose gumice.Naravno najprije mjerenje kompresije i ako bude ista radio na glavi neka mjenja i gumice i vodilice a ne samo gumice jer cesto mjenjanje samih gumica bez vodilica je beskorisno.