savjet-LED diode

savjet-LED diode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
eh ovako...neki dan skinuo onu aplikaciju za winamp,svidjelo mi se ono u stilu VU metra,da se pale i gase lampice u ritmu muzike...pa me zanima sljedece...moze li se nekako izvesti da mi se pale LED-ice u ritmu muzike...jel signal iz zvucne dovoljan da pali i gasi diode,koliko njih,ima li neko iskustva,semu,kako da spojim...imam razdjeljnik signala za zvucnu,tako da jedan izlaz iz njega ide u pojacalo a drugi sam mislio spojit sa diodama,ak mi uspije ono sto sam zamislio...a necu da idem "naslijepo" da ne bi nesto pocelo gorit :D ako ima neko bilo kakvog slicnog iskustva,zamolio bi ga da podjeli sa mnom:icon_smile:
hvala unaprijed:cool:

Član
to ti se zove clip metar
imam negdje semu ali moze samo za velike snage (kad kazem velike mislim na snage vece nego sto moze zvucna karta da da) i to ti ne pase nikako. ne znam dali je to uopste prporucljivo spajati na racunar

Član
hmm...kako onda,recimo oni wooferi,sto su u plexi kutijama imaju tu opciju?jel se njima dovede struja za neonku posebno s akua ili?moze li se to prikljuciti na izlaz iz pojacala?90W RMS-a?i ima li gdje neonka,da se kupi,da spojim to:D bas mi nesto ovih dana cejf da mi soba sljasti:lol:

Član
ne znam o kojim wooferima pricas
na racunaru ne moze.
ako mislis na woofer od 5.1 sistema koji na sebi ima VU metar to je druga stvar jer on ipak ima u sebi pojacalo a uz to je i spojen na uticnicu.
na autima je druga stvar i jos ni jedan nisam vidio da ima osim ovih macAudio ozvucenja kod kojih mogu LED da pulsiraju dok muzika svira ali i to ide preko jednog sklopa koji tu funkciju omogucava.
potrazi malo po net-u naletit ces

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.