Sarafici na felgama, kako skinut

Sarafici na felgama, kako skinut

Zender Sport, imaju sarafice, al su jednodijelne felge, znaci fake splits, imam problema sa skidanjem sarafa. Obicnim imbusom ne idu da si pita, Puki ima slicne, on je pokusavao i grijat i opet ne ide.
Negdje sam procito na netu, nisam siguran kako prevest sa egleskog, al aman da su sarafi presani, nisu uopce zasarafljeni, al to nisam siguran.

Imal ko kakav pametan savjet, ako bi i razbusivao kako, cime, ne bi da sjebem felge, da nosim tokaru ne bi bas, jer nece uzet ispod marke po jednom sarafu, a to je vec pofina cifra

20111209001b.jpg

By erol_brcak at 2011-12-10

sa unutrasnje strane

20111209002b.jpg

20111209003b.jpg

Ma ima nacina, vidio sam bruku slika ovih fela sa skinutim sarafima, znaci sve se moze, eh sad samo kad bi se naso ko pametan ovdje da me uputi na pravi put :D

Legend
drug je uzeo nedavno keskin, ista stvar, jos gore da bude sarafi su plasticni..
ja ne mogu biti pametan, po ovom sto vidi, ovo je isto kao nitna, presovano unutra i ostavljeno tako.. da ih busis pa da vadis sarafe, sjebat ces il felge il sarafe, nazalost mislim da je to jedina opcija, da se borerom izbusi citav saraf, izbije se i da se naruce novi sarafi..
gledao sam po ebayu da imaju da se kupe ovi sarafi, 120 komada dodje oko 20tak e

sretno kako god, steta sto nisu na navoj :icon_evil:

Član
eto, rekoh ti ja...

ove felne su jednodjelne, pa se njima stavljaju kao sto rece Noke, kao nitne, pricao sam sa jednim momkom sto radi sa felnama i isto to mu se desilo 3 puta, kaze kad se skine to, nema uopste navoja unutra, nije to uopste saraf niti je predviodjeno da se ikada vadi... on je kupovao plasticne te nitne crne boje i bas je zajeban posao i dugo treba vremena, ne isplati ti se to da radis...

Ali opet, provjericu sa Mikicom, on ima iste te, pa ako bude slucajno moglo, javim ti...

To sam trazio, konkretan odgovor, znaci moze se. Ha nista onda razbusit ih, ispolirat, pa izganjat neke nove sarafe, ako bude problema sa urezivanjem novog navoja, uvijek postoji super lepak :D
Jos ako su sarafici od alu, ice to lagano.

previse dobro mogu izgledat kad se zavrse da bi ih batalio samo tako:

Uploaded with ImageShack.us

doduse ovo su izgleda Gotti, al svejdno, jaaako mala razlika

Član
sve to stoji, ali nikako neces vratiti alu sarafe, samo plasticne mozes naci..i to je pitanje gdje...

Legend
mogu se naci i kod nas ovi alu sarafi, samo treba provjerit gdje..
mora toga bit, za one ukrasne ograde itd itd.. cak se mogu naci i podcincani..
erole, vidjet cu i ja sa ovim drugom, sta je on skontao i gdje, pa ti javim svakako..
u najgorem slucaju, sacuvaj "glavu" ovih sad sarafa, busi sa unutrasnje strane dok glava sama ne spadne, pazljivo, pa kasnije mozes bar to iskoristit, u najgorem slucaju :icon_smile:

evo ti oznake tih sarafa, znaci ne mora pisat na njima bbs, i ne moraju imati navoj, pa malo proguglaj, raspitaj se i kod hrvata na forumima, to mora bit i kod nas..

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=bbs+screws&_sacat=0&_odkw=bbsscrews&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Izbusis te sarafe...narucis nove kromirane od bbs-ica u stare rupe se urezu navoji i zasarafis nove sarafe i sve 5
I ova zadnja slika sto si je stavio,vidi se da su to sarafi od bbs-ica.

Znam ljude koji su to vec radili...nema problema...najgore je urezat navoje jer imas oko 120-ak rupa...nasarafat ces se ajme:lol::lol:

E i napomena...obavezno busi na stolnu busilicu i kvalitetan borer

Član
pa o tome ti pricam, sve se moze ali kosta :)
Mislim da Erol ima dosta bitnijih stvari oko auta od tih sarafica :D a i nije malo jbg za te pare fine fele moze uzet :icon_biggrin:

E pa j...ga zato nije svatko u mogucnosti vozati takve felge...
A felge tipa tih zender,bbs...i ostalih ajmo reci malo skupljih i cjenjenijih ne dozvoljavaju fuserenje...ili ih restaurirat kako valja ili nikako