Saobraćajna nesreća na Bulevaru Kulina bana u Zenici

Saobraćajna nesreća na Bulevaru Kulina bana u Zenici

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
VOZAČ KORSE POGINUO u sudaru sa autobusom

Amnudin Omeragić (42) iz Zenice preminuo je u petak u 23.30 sati u Kantonalnoj bolnici Zenica usljed teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se na Bulevaru Kulina bana, u blizini kafea Obala, dogodila oko 22 sata.

Sudarili su se autobus gradskog saobraćaja Zenicatrans, registracijskih oznaka 392-T-240, koji je prevozio 15-ak putnika na relaciji Bolnica -Kanal, i opel korsa, registracije 917-E-603, kojom je upravljao Amnudin Omeragić. Prema izjavi vozača autobusa Hidajeta Čička, opel korsa prešla je u suprotnu traku i zabila se i autobus, a niko od putnika nije povrijeđen.

crv.jpg

Iz totalno uništenog opela Amnudina su izvadili vatrogasci.

“Prešao je na moju stranu. Vozio je strahovito brzo. U momentu sudara na cesti nije bilo drugih vozila“, kaže Čičak.

Omeragić je na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica dovezen u kritičnom stanju sa prelomima po cijelom tijelu i povredama opasnim po život. U komatoznom stanju prebačen je na Odjel hirurškog šoka, gdje su se ljekari narednih sat vremena bezuspješno borili za njegov život.

Član
To je bilo prije 10 dana.
Bilo je jos vozila na cesti. Nekih "tjunera" domacih.
Kaze murija da je isao oko stotke. Tu je inace krivina i ogranicenje 50. Vrlo moguce da je jednostavno proklizao i otisao u stranu. Ja sam se tu zadesio par minuta nakon sudara. Lika su vatrogasci vadili iz auta.

Član
syncro je napisao(la):
To je bilo prije 10 dana.
Bilo je jos vozila na cesti. Nekih "tjunera" domacih.
Kaze murija da je isao oko stotke. Tu je inace krivina i ogranicenje 50. Vrlo moguce da je jednostavno proklizao i otisao u stranu. Ja sam se tu zadesio par minuta nakon sudara. Lika su vatrogasci vadili iz auta.

Nemoj druze dusu grijesit.Nije bilo nikakvih "tjunera" niti se iko trkao.Dobar je momak bio.A svi mi ostali smo dosli poslije udesa.Nezna se sta je i kako je bilo i ima u svemu tome dosta pozadine zbog nekih drugih stvari ali extra dobar je momak bio i nek mu je rahmet dusi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.