Rupe na cesti - GRAD / Otvoreni put

Rupe na cesti - GRAD / Otvoreni put

Legend
Ok, neznam koliko Vama ovakva tema ima smisla, ali pokusacu da Vam objasnim bit i poentu, pa ukoliko se svi slozimo nastavicemo sa ovom praksom.

Obzirom da je kod vecine nas na ovom forumu auto spusteno, ima neke felgice, neke mozda i spojlercice, tako da i najmanja rupa i los prelaz mogu biti pogubni za trap, felge i branike / spojlere.

Ja vec po navici godinama kad se vozikama po gradu pokusavam izbjec sve neugodne sahtove sve nikad rjesene "prelaze" na asfaltu i "jame" u cesti. Kada je Tuzla u pitanju manje vise znam svaki saht svaku rupu svaki lezeci i gdje je sve ulica propala.

Medjutim danas se vozikam i na jednom dijelu na potezu od crvenih 7 prema bulevaru gdje je inace poznato da je cesta godinama uredna, i da nije bilo problema nikad, pojavila se rupa, tacnije ulica se urušila, i stvorila je rupu promjera 50tak cm, dovoljno da ozbiljno osteti ili cak otkine tocak.

Ukoliko se slozimo svi da ovakva tema ima smisla, mozemo svi pisat gdje sta naidjemo, jer skupo je za nas da ucimo na greskama, dovoljno je da iskirvis malo felgu i to ti izbija barem 50 KM iz djepa.

Da bi ovakvo nesto uspjelo moram postaviti i neka pravila, pa krenimo redom,

GRAD - navesti za koji grad i mjesto na koje se odnosi
ULICA - (npr, Ložionička kod Merkatora na potezu od do ili neki orjentir za to + ukoliko je moguce fotografija)

Dalje mora sve biti citko i bez nepotrebnih komentara, i nepotrebne diskusije, jer cijela poenta ovog projekta je INFORMATIVNOG karaktera, a ne da razglabamo o nekim glupostima, pa tako da unaprijed napomenemo da bilo kakva nevezena prica i nevezano citiranje komentara, i fotografija ce biti snkcionisano u startu.

Ok da nedavim dalje, ako ste za, bujrum, mislim da od ovoga samo mozemo samo svi imati koristi.

Administrator
Tuzla - Lokacija blizu Džindijske džamije i auto dijelova riko
Ulica - Put gradina

Svi znaju da je klizište tu dobro poderalo put i da je na tom dijelu put dobro oštećen :)

Slika - Na slici se ne vidi sve, ali čisto radi orijentacije. Inače je 10x gore :)
5FzuB.jpg

Još slika tog mjesta
n2Tc7.jpg

Nakon par stotina metara uzbrdo novi problemi
5gCMK.jpg

Oštećenje na zadnjoj slici je privremeno sanirano, ali nakon nekog vremenskog perioda opet se napravi isto :)

Magistralna cesta Gradiška - Dubica ,iz pravca Dubice na ulazu u Vrbašku prije kafića Alhambra nalazi se nekoliko "rupa" (asfalt isječen) prečnika oko 1 m,predohodno neobilježenih NI NAJMANJIM ZNAKOM i slilno . Rupe su duboke oko 10 cm . Neki dan se vozio ,oko 70 -80 i u susret naišlo auto i po tim rupama .. Šteta : feluge obe prednje iskrivljene i prednji amortizeri stradali . Eto,jeste da je magistalna cesta i nije toliko vezano za temu ali ako bi neko slučajno išao neka zna jer nije obilježeno ničim ,a na toj cesti se inače malo brže vozi .

Legend
@B.M - Floyd

Ne ne super, ovo je upravo ono sto trazimo, sutra ako se zaputi neko od nas tim putem ima super informacije ;)

Samo boldirajte i obiljezite nekom bojom, recimo crvenom naziv mjesta ili lokacije lakse je pronaci kada sutra neko bude trazio medju svim postovima. :cool:

Član
Ilijas glavna cesta (sad je rade tako da je skoro sva iskopana),Visoko kad se ide prema Kiseljaku ma rupe ko alu felge 18-ke,bice jos dok obiđem gradove ;)

Legend
Ovo sa tuzlom je poznato, ja prvi put kad sam sa golfom dosao, i ispod jezera nisam mogao da vjerujem kakva je cesta :D :D

Sto se Sarajeva tice, vjeciti problem su sahtovi koji se vec godinama kradu, propusti za vodu i slicno.. Zatim vjecito pucanje cijevi i ostavljanje ulice napola zavrsene nakon izvrsetka "radova" (citaj zagrnu zemljom i ostave bez ikakve signalizacije, sto za 3 dana rezultuje rupu od 10tak cm)..

Treca stvar su sahtovi, ja ne znam da li u New Yorku citavom ima sahtova koliko ima u Drinskoj ulici, ajd sto ih ima, NEGO STO SU SVI POSTAVLJENI NA DIJELU GDJE TOCAK GAZI CESTU :icon_mad::icon_mad: kakav moron je ono projektovao, i glavna cesta je ista prica, vec je poceo asfalt "tonut" jer su naravno sfuserili kao i sve ostalo, i sahtovi su sve uocljiviji..

U tranitu da ne pricam, od Dobrinje do Pekare AS ima bar 12512321 sahtova koje ne mozes obici, NIKAKO ! ista stvar je i na cesti stadion grbavica-trg austrije, kao i paralelom od pekare as do bistrika (sa gornje strane)..

Ja imam plan da napravim jedan album pod nazivom "i ovo je BIH" gdje bih sve te KRATERE i RUPETINE sa cesta slikao i pokazao po cemu mi vozimo, kome placamo za odrzavanje cesta i kako se ona odrzava :icon_mad:

Naravno, normalnim ljudima ne smeta jer voze na 70 profilu i imaju auto dignuto pola metra, medjutim ova moderna auta su sve tvrdja i tvrdja, tako da se nadamo da ce se nekad i oni normalni pridruzit nama "nenormalnima" i traziti povecanje kvaliteta saobracajnica u BIH..

Administrator
@.nOKe: E ta cesta kod jezera je uskoro prošlost. Upravo se uveliko radi cijela ta dionica :)

Evo par slika :)

a3kZ7.jpg

sgucW.jpg

9sXAO.jpg

Naravno da napomenemo dok se ovi radovi izvode još treba pripaziti na ulegnuća, ispupčenja i slično, jer se veoma lako može ostati bez točka ili trapa pri većoj brzini.

Tuzla
Lokacija kod muzičke škole
- kako se izvode ovi radovi, nastala je velika rupa koja je teško vidljiva, kada se ide iz suženja u dvije trake, na samoj raskrsnici kod škole, pa pripazite malo!

Član
Mostar.

Od Sjemenarne, Omv-a pa do Mahale nemojte ici nikako tim djelom grada, tj ulaza u grad. To je strasno, na 14kama odbija bubrege kao da nis stepenice vozis. Ostatak grada vise manje sve je ok za sada

Boldirajte nazive gradova cvenom !!!

Član
Franki je napisao(la):
Mostar.

Od Sjemenarne, Omv-a pa do Mahale nemojte ici nikako tim djelom grada, tj ulaza u grad. To je strasno, na 14kama odbija bubrege kao da nis stepenice vozis. Ostatak grada vise manje sve je ok za sada

I od mene potpis,Tj kroz rodoc nemojte ici ;).Ovo ostal ose moze inekako pretrpiti.Sjeverni logor,znaci Univerziet Dzemal Bijedic katastrofa
Kada idete od hotela ere i hocete na bulevar imate jednu ruznu dionicu od ca 30-40 m do semafora