Rupa na putu ?

Rupa na putu ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poz narode , ima jedna rupa u ulici kroz koju moram proci do kuce pa me zanima da li se mogu nekome obratiti da dodje i zakrpi to sranje , inace moram okruziti pola grada radi te ulice a oni stalno samo dosipaju pjesak i to opet propadne nakon par auta , mislim da to urade stanari , rupa nije mala i obicna auta poprilicno upadnu a neki i udare od asvalt . Znaci ako ima neki broj da se nazove sarajevo putevi ili ko je vec zaduzen da se to zakrpi

Član
tako je i meni jebeno drama, zivim u logavinoj i odakle god da dodjem upadam u rupe duboke po deset cenata, kad skrecem s glavne ulice ono oko tranvajskih sina da bog sakloni sacuva, a s druge strane kad idem kroz jednu ulicu zove se josipa stadlera isto ima jebena rupa koju su pokusali zacepit jedno deset hiljada puta, al uvjek nekako propadne i to nekad se zaboravim i malo se zafuram i onda po kocnici kad je ugledam. a uz logavinu mi je posebna prica hehe.

Član
ako si spreman platiti, JKP RAD ce ti uvijek izaci i zakrpiti rupu. tako je bilo pred nasom zgradom i takav smo odgovor od njih dobili. znaci opstina ih jedino moze poslati da to odrade a da gradjani to ne plate u svakom drugom slucaju ti placas

Član
emirEX_sa je napisao(la):
ako si spreman platiti, JKP RAD ce ti uvijek izaci i zakrpiti rupu. tako je bilo pred nasom zgradom i takav smo odgovor od njih dobili. znaci opstina ih jedino moze poslati da to odrade a da gradjani to ne plate u svakom drugom slucaju ti placas

A u sklopu registracije placamo odrzavanje cesta,koji lopovi.

Administrator
Ja mislim da se to prijavi mjesnoj zajednici, napise se neki zahtjev i zahtjev se ovjeri u opstini, u 2-3 primjerka i zatim se preda u mjesnu zajednicu. I onda oni od opstine zahtijevaju da se to sanira :) Mislim da tako ide :)

Član
uclani se u neku politicku stranku ove sa po tri slova kada budu izbori ako te izaberu rupa ce se sredit sama od sebe

xxfmanxx je napisao(la):
tako je i meni jebeno drama, zivim u logavinoj i odakle god da dodjem upadam u rupe duboke po deset cenata, kad skrecem s glavne ulice ono oko tranvajskih sina da bog sakloni sacuva, a s druge strane kad idem kroz jednu ulicu zove se josipa stadlera isto ima jebena rupa koju su pokusali zacepit jedno deset hiljada puta, al uvjek nekako propadne i to nekad se zaboravim i malo se zafuram i onda po kocnici kad je ugledam. a uz logavinu mi je posebna prica hehe.

brate to je ta rupa , ja zivim isto tu pa moram okruziti kroz karpuzovu da se spustim u ulicu , ona rupa kod ebenog bivseg obdanista iznad svicine ambasade , ta me i jebe

Član
Pogledaj ko je glavni za tu ulicu u mjesnoj zajednici. Svaka ulica ima nekog takvog i njemu treba reci pa ako on hoce da to predlozi u mjesnoj. Kod nas je bila neka zena koja nista nije htjela pa su je smjenili sad nam je jedan lik i on je poprilicno dobar. Ono, zalaze se :lol:

Član
Kao sto pioneer rece Srocis na papir citko svoj problem i predas ga sekretaru mjesne zajednice - samo to nista hodanje ovjeravanje Tvoj problem se proslijedi u nadleznu opstinsku sluzbu a ovi to srede kada budu imali para U medjuvremenu ti budes dosadan i pritisces sekretara (jesul - kačeeee - nisu još - imal šta zano - stvarno su bezobrazni) - Mora ti pokazati povratne info iz opstine kao dokaz da su proslijedili tvoj zahtjev
Ovo sto ti napisah je 100% ;)

Član
Ja drzave kad gradjani moraju napismeno pisat da se rupa sanira, a jos su platili registraciju.
Nemojte vise nista pisat, nema dalje :lol::lol:

Član
Little Dragon je napisao(la):
xxfmanxx je napisao(la):

brate to je ta rupa , ja zivim isto tu pa moram okruziti kroz karpuzovu da se spustim u ulicu , ona rupa kod ebenog bivseg obdanista iznad svicine ambasade , ta me i je*e

ma ja predpostavljam da su oni ljudi sto zive tu prijavili da je propala cesta, al vjerovatno cemo se nacekat dok to dodje na red, jer uvjek oni imaju neke prioritete, a pogotovo sad nakon ovg snjega, citav stari grad je u raspadu, gdje god krenes to ko da su nuklearne probe vrsene. mislim da je sad vratnik aktuelan po tom pitanju jer su ga izrovili uz duz i poprijeko, mjenjali instalacije ili sta vec. pa ce onda vjerovatno prugu sredjivat i tek onda ove sporedne. mi smo blizu moje kuce imali problem sa jednim sahtom, kad prodje auto preko njega bukvalno ga izbije iz lezista i zvali smo da to prijavimo, a odgovor je bio nesto u smislu "svjesni smo mi svih ostecenja i problema ali morate se malo strpit dok to dodje na red bla bla bla". tako da jbg.

Član
xxfmanxx je napisao(la):
Little Dragon je napisao(la):
xxfmanxx je napisao(la):

brate to je ta rupa , ja zivim isto tu pa moram okruziti kroz karpuzovu da se spustim u ulicu , ona rupa kod ebenog bivseg obdanista iznad svicine ambasade , ta me i je*e

ma ja predpostavljam da su oni ljudi sto zive tu prijavili da je propala cesta, al vjerovatno cemo se nacekat dok to dodje na red, jer uvjek oni imaju neke prioritete, a pogotovo sad nakon ovg snjega, citav stari grad je u raspadu, gdje god krenes to ko da su nuklearne probe vrsene. mislim da je sad vratnik aktuelan po tom pitanju jer su ga izrovili uz duz i poprijeko, mjenjali instalacije ili sta vec. pa ce onda vjerovatno prugu sredjivat i tek onda ove sporedne. mi smo blizu moje kuce imali problem sa jednim sahtom, kad prodje auto preko njega bukvalno ga izbije iz lezista i zvali smo da to prijavimo, a odgovor je bio nesto u smislu "svjesni smo mi svih ostecenja i problema ali morate se malo strpit dok to dodje na red bla bla bla". tako da jbg.

ja skidam kapu ko od muzicke skole preko josipa stadlera pa kroz logavinu do vrbanjuse dode al da mu je auto bas nizak,mati mila sta je ono rupe sahtovi haos zivi,tako je i kod mene na Sedreniku,dio ispred moje kuce pa tamo poslije mjesne skole je ok al dalje do onog kafica na zmajevcu proci horor krater do kratera jos plus sad ova voda koje ima na sve strane hladno dize jako kvaltetni asfalt pa grba do grbe :D :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.