Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Reparacija turbine

Pozdrav, radi sam turbinu u Gracanici Turbo Activ prije mmjesec dana i ljudi nisu dobro je uradili. Prije je zvizdala, nije bilo vuce i plav dim a sad kako sam kod njih radio samo plav dim izlazi i trosi ulje. Ako je iko radio kod njih da l' uzimaju reklamaciju jer sam cuo da se pokusavajh izvuc na to kako je strano tijelo upalo u turbinu ili nije kvalitetno ulje sipano.. Ako neko nesto znam nek javi.
 

seha444

Član
Ja sam kod njih reparirao 2 puta. Obje turbine su od passata b6 2.0 tdi 103kw. Prvu sam radio 2017. god. Pravilo je da das svoju a oni tebi daju novu odnosno repariranu. Od tad do danas nemam problema (presao sam oko 60 hiljada).
Drugu sam radio prije mjesec dana otprilike. Tad sam im dao svoje dvije neispravne za njihovu jednu i oko 400 KM cini mi se. Mislim da su me tu zeznuli ali nema veze. Uglavnom nakon ugradnje nekako auto vibrira malo vise i bas se osjeti. Moguce da turbina stvara vibracije ali nisam se zalio.
Daju pisanu garanciju godinu dana i jos neke papire sa testiranja.
Mozda kod tebe nije problem u turbini. Moras to rascistiti. Kod mene u oba slucaja turbine su isle u safe mode i osjetila se slaba vuča.