Rasvjeta (neonke) u unutrasnjosti auta

Rasvjeta (neonke) u unutrasnjosti auta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Kako prikopcati neonke da svijetle u unutrasnjosti auta tj dole kod papucica za gas.... (kod noga)... znam da neonke rade na 220w a meni treba da rade na 12v jer sam mislio prikopcati sa svoje rasvjete pdd auta tj kada otvorim vrata da se to upali..heh :D ugl sta kao i koji dijelovi mi trebaju javi te...i da bezz offa tj bez komentara seljakluk :)

D_cash je napisao(la):
Kako prikopcati neonke da svijetle u unutrasnjosti auta tj dole kod papucica za gas.... (kod noga)... znam da neonke rade na 220w a meni treba da rade na 12v jer sam mislio prikopcati sa svoje rasvjete pdd auta tj kada otvorim vrata da se to upali..heh :D ugl sta kao i koji dijelovi mi trebaju javi te...i da bezz offa tj bez komentara seljakluk :)

odes u robot,,imas male neonkice 10 KM komad je otprilike..to je prvo :D :D

koje je auto da znam kako da ti objasnim sta gdje ide :)

evo kako sam ja sebi uradio,samo sto sam ja stavio ispod zadnje klupe,slikano po danu pa i nije neka furka ali je po mraku beton a ne smeta u voznji :)

Početnik
drug koliko ja znam da ima da se kupe neonke od 12v.... Tako da ti ove od 220w nece trebati u autu.

Za ostalo ne znam ali mislim da nije neka velika zajebancija

Član
heh dobro imam ja neke neonkice ali su u boji a nisam znao da su na 220w pa i nisam znao da ima da se kupi od 12v...ugl kod mene je CLIO 2ph2 tj 2003 god... pa javi kako prikopcati :D

joj pitanja, ne vjerujem u ovo...

munjo, postoje kucne neonke a postoje i auto neonke, neonke za racunare itd, na izvoz raznih ima....

nadjes neonke za auto, kao sto ti momak gore rece ima u robotu plave samo, ili uzmes neonke za racunar (jer i one rade na 12V) kojih ima u raznim bojama, plus spojis na plus, minus na minus i to je to....

e sad ako hoces da spojis da ti se pale kada vrata otvoris uzms plus sa akumulatora, obavezno stavi osigurac, a minus uzmi sa prekidaca vrata, i to je to.....

upravo ovo sto ti zen3dom rece ;)

ja ti mogu pomoci oko postavljanja nije nikakav problem samo uzmi neonkice,osigurac i zice i zovi pa da pravimo :D :D :D

Član
Ako si zainteresiran ja ti to mogu odraditi u LED tehnici (bolje i jace i dugotrajnije nego neonke) za nekih 70-80KM = ruke+materijal.

Osvjetljenje ce biti i naprijed i nazad.

Boje na raspolaganju:

crvena, plava, zelena, zuta i bijela. vrijeme za ugradnju cca 2h

emirEX_sa je napisao(la):
Ako si zainteresiran ja ti to mogu odraditi u LED tehnici (bolje i jace i dugotrajnije nego neonke) za nekih 70-80KM = ruke+materijal.

Boje na raspolaganju:

evo ti fine ponude .. pa ako imas para - sto da ne !

haRRe_audi_a3 je napisao(la):
emirEX_sa je napisao(la):

Boje na raspolaganju:

evo ti fine ponude .. pa ako imas para - sto da ne !
mislim da on zeli cisto neonke ali opet nek covjek kaze sta hoce,bilo kako bilo ja
mogu pomoci ako sta zatreba,oko postavljanja i slicno :)

Član
zen3dom je napisao(la):
joj pitanja, ne vjerujem u ovo...

munjo, postoje kucne neonke a postoje i auto neonke, neonke za racunare itd, na izvoz raznih ima....

nadjes neonke za auto, kao sto ti momak gore rece ima u robotu plave samo, ili uzmes neonke za racunar (jer i one rade na 12V) kojih ima u raznim bojama, plus spojis na plus, minus na minus i to je to....

e sad ako hoces da spojis da ti se pale kada vrata otvoris uzms plus sa akumulatora, obavezno stavi osigurac, a minus uzmi sa prekidaca vrata, i to je to.....

Zar nije lakše ih pokopčati na unutrašnju rasvjetu koja se pali na prekidač ili prilikom otvaranja vrata... ? (mislim da je puno lakše, sad možda postoji neka caka zašto preko akomulatora ići direktno plusom)...

Član
nema cake.
mozes i plus uzeti sa instalacije da ne vodis skroz do aku-a.
kod auta je najcesce minus taj koji pali unutrasnje svjetlo zato i govori da dovuce zivi + a minus da dobiva preko prekidaca za unutrasnje osvjetljenje

Član
Imam druga elektricara koji ce to odraditi a..gdje imaju uzeti neonke od 12v?? u SA... emire hvala na ponudi ali ovo radim cito malo radi dosade heh tako da nece biti puno tu a i auto ce da se prodaje za pola god tako da nebih da puno cackam i ulazem....

D_cash je napisao(la):
Imam druga elektricara koji ce to odraditi a..gdje imaju uzeti neonke od 12v?? u SA... emire hvala na ponudi ali ovo radim cito malo radi dosade heh tako da nece biti puno tu a i auto ce da se prodaje za pola god tako da nebih da puno cackam i ulazem....

kao sto ti vec rekose, imas u robotu u rajlovcu, u hrasnom (dole ispod pekare as), a imas i u skoro svakoj drugoj prodavnici racunara, Plus u skenderiji, imtec, abc comp ;)

Član
zen3dom je napisao(la):
D_cash je napisao(la):

kao sto ti vec rekose, imas u robotu u rajlovcu, u hrasnom (dole ispod pekare as), a imas i u skoro svakoj drugoj prodavnici racunara, Plus u skenderiji, imtec, abc comp ;)

thx z3ndom...;) ii da moze lock...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.