Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Rallye Monte-Carlo Historique: Zastava 101 i dalje živi u Evropi

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Poljaci čuvaju uspomenu na "Z101"

Zahvaljujući ljubiteljima starovremenskih vozila i relija iz Poljske, "zastava 101" i dalje živi u Evropi, pa čak i učestvuje na nekim od najpoznatijih takmičenja.

Ovogodišnji reli oldtajmera u Monte Karlu, okupio je veliki broj starovremenskih vozila i njihovih vlasnika željnih avanture i evociranja uspomena na sve ono što su njihovi automobili predstavljali. Mogli su se videti automobili od “peglice”, “bube” i “vartburga”, pa sve do sportskih legendi kao što su “reno 8″ i “reno 12 gordini”, “kortina lotus”, “fijat 124 abart”, “poršei”, “jaguari”, “aston martini”…


Među svima njima našao se i jedan “stojadin”, i to originalni “specijal” iz 1979. godine sa motorom zapremine 1.300 kubika od 73 “konja”. Posadu “stojadina” su činili Stanislav i Ana Postavka (Postawka Stanisław i Anna). Osvojili su 90. mesto u ukupnom plasmanu od ukupno 317 učesnika, a prva tri mesta su zauzele posade sa u “golfu 1 GTI”, “kadetu GTE” i dvotaktnom “DKW-u F12″.