Član
Lewis Hamilton možda je odličan vozač koji je odmah na početku karijere imao sreću sjesti u fenomenalni McLarenov bolid, ali je zato od prvog dana u Formuli 1 sigurno pokazivao znakove nedostatka osnovnog kulturnog ponašanja. Ovoga puta, nakon kontroverznog kažnjavanja od 25 sekundi zbog nedozvoljenog pretjecanja vodećeg Kimija Räikkönena u pretposljednjem krugu VN Belgije, bahati mladoliki Britanac se spustio nisko kao nikada u životu. U svijetu Formule 1 već dugi niz godina se ne pamti da je neki pilot pričao o svojim kolegama na tako bezobrazan i vulgaran način kao arogantni McLarenov adut, kojemu su kućni odgoj, uglađenost i gospoština očito potpuno strani pojmovi.
Uostalom, na pitanje kako je to uspio preteći Räikkönena pred zavojem La Source, prepotentni Lewis je odgovorio: 'To vam je način na koji Kimi vozi... Međutim, ako nemate muda da biste kasno kočili, to je onda vaš problem. Na kraju dana, u tim se situacijama vidi koji vozač bolje osjeća podlogu i bolje dovodi bolid do krajnjih granica. Ja sam veličanstven u tim situacijama i osjećam podlogu puno bolje nego on. Ja znam gdje trebam postaviti svoj bolid i kako pronaći dobar grip.' Nakon Finca, mladi Britanac se prizemno obrušio i na Felipea Massu: 'Ne, on me uopće ne brine. Felipe mi nije ravan, jer on je taj koji mora krvavo raditi da bi me uhvatio. Naša borba je neizvjesna, ali osjećam da sam u jako dobroj poziciji.'
Preko ovih žestokih verbalnih napada Ferrarijev dvojac je prošao bez ikakvog komentara, ali je zato uvijek odmjereni Poljak Robert Kubica reagirao, prethodno ne vjerujući da je McLarenov adut to izgovorio: 'Zar je Lewis stvarno to rekao? Ne mogu vjerovati! Samo ću dodati da bismo mi vozači prvi morali imati fundamentalni respekt jedni prema drugima…'