Član
Upozorenje!!! Velika količina slika u prva dva posta!
Evo, prošlo malo preko godinu dana i nekih 26000km da je auto kod mene.
Kupljen je potpuno serijski, do te granice da mi ni autoradio nisu ostavili... Inače, auto je mene dobio kao četvrtog vlasnika u prometnoj kroz 2011u godinu, tako da me sve strah šta je rađeno s tim sirotim autom prije. Poprilično sam uvjeren da je bio u nekom lančanom sudaru ili tako nešto, jer ima vrata gepeka od mk2a (bez onih nepotrebnih mačjih oči, što mi osobno dođe ko plus), i farove koji se sjaje ko pasja... jeli... Sad, netko će reć da su farovi polirani, ali sumnjam, jer su i krakovi farbani... Al ajde, autić je generalno izgledao ok.
E sad, ajmo kronološki, po mjesecima :
Listopad 2011
- kako je auto došao potpuno serijski, naravno da mi je trebalo cijelih 23 minute i 28 sekundi nakon prijepisa i dobivenih dokumenata da se nađem u trgovini i kupujem autoradio, Pioneer DEH3300MP; ništa specijalno, za mene zasad dosta, toliko da svira. Usput svraćam u drugu trgovinu po Hertz DSK165 prednje sisteme
- kroz par dana shvaćam da mi prednji sistem nije dosta te odlazim u shopping po zadnji sistem, Hertz DCX690, uništavam stražnju policu (zbog čega se sad lupam po glavi) i ugrađujem i to
- nakon još par dana sjetim se da mi u garaži stoji prednji lip od Renaulta Lagune, prvotno namijenjen za mog prijašnjeg Punta mk1, a vidio sliku kako je to Dragger (turčin) riješio na svom, pa reko ajd da i ja probam
- također, kroz sitno vremena stiže moj prvi Stickerbomb Book (edition 2), naručen još za vrijeme Punta mk1, te počinje moja stickermania i eksperimentiranje sa istima na retrovizorima. Stižu mi i nalje za blatarice, pa montiram i njih
- ...ali najbitniji update ovog razdoblja stiže na kraj mjeseca, TA Technix gewinde, te se iste podhitno montiraju. Blatarice su brzim postupkom morale dolje, gume su grebale po njima za pop&zdit :icon_mad:
Studeni 2011
- puca me inspiracija, potaknuta od jedne prijateljice, i odlučujem šokirati sveopću publiku... rozim čeličanama reakcije su svakakve, ali auto je primjećen naveliko
- nabavila se i maska bez znaka, obična crna, krom ni pod razno. Usput skinute bočne lajsne, što je otkrilo još jedan problem... Naime, netko pametan je farbao vrata sa lajsnom gore pa je sve ostao trag od laka (koji se naravno ne da ispolirat) a i vrata su mrvicu čvrknuta na rubu, taman ispod lajsne :icon_mad:
- također, stickermania se nastavlja, pa prvo obljepljujem poklopac rezervoara, pa skidam i to i sa retrovizora, obljepljujem haubu iznutra te komad vrata gepeka (s vremenom sam naučio da naljepnice iz dotičnih bookova nisu za vanjsko korištenje, kiša ih uništi bez obzira na transparent lak u više slojeva)
Prosinac 2011
- gepek je stickeriziran do kraja, auto je dignut za tehnički i skinuta ralica, da može na kanal, pa je otprilike sat i pol nakon tehničkog vraćen u standardno niske postavke, čak je prednji kraj spušten još pol centimetra (stražnji je na dnu, ne daju gewinde niže, bit će rezanja za još spuštanja guzice). Osim Momo Drifting volana, komplet pretapeciranog u crnu kožu sa bijelom crtom na vrhu, rađene sitnice, više se slikavalo nego se radilo
Siječanj 2012
- skinut stickerbomb s gepeka, brzo su se oštetile (kako sam i spominjao gore), tako da je ostao samo ispod haube... Također skinut lip, jer mi je dop&zdilo da grebem svakodnevno, isprve je bilo fora kad su se ljudi grabili za glavu na zvuk grebanja (lip je savitljiv), ali postalo je previše...
- nabavljene BBS RJ (ili neka replica) 7x15 et30, spremne za restauraciju, planirane za ljeto
Veljača 2012
- hibernacija, vrijeme maškara i sveopće ludilo nisu dozvolili radove na autu.. a i skupljalo se lovu
Ožujak 2012
- opet sam našao novo mjesto za stickerbomb, ovaj put na sjenilima
- nabavljene druge felge, prodane BBSice (al o novima više u sljedećim mjesecima )
Travanj 2012
- tu me opet oprala inspiracija (nekad sam zbilja ko dijete ) pa sam šibnuo čeličane u zelenu boju, da idu uz proljeće i još su na to dodani zeleni stickeri na stražnjem staklu
- također, obavljen je test-fit novih felgi. Radi se o Zender Sport, 7x15, et25 Naravno, za test su odmah probane sa adapterima od 24mm, što im efektivno daje et1, a je li pokus uspio, procjenite sami
Svibanj 2012
- jako zabavan mjesec... krenule su čarolije od folije, i to sa b-stupom u mat crno, te farove u light black... em ne zahtijeva otvaranje istih em je malo drukčije, em navodno prolazi tehnički (par ljudi je već prošlo, da vidimo da li sam i ja sretnik)
- prvi put pokazane falš tablice sa nickname-om sa većine foruma, prije bile na mk1 redovno. Također stavljene spužvice za pojase Abarth, zelene kockice za čepove felgi, te RalliArt replica glava mjenjača (iako od spužvica i mjenjača nemam slike)
- odlazak u Sloveniju urodio je plodom, u vidu 165/50-15 Nankang NS2 guma, koje su smontirane na Zenderice, te naravno na auto. Krajnji rezultat? Vidi slike
Lipanj 2012
- dodane zelene pozicije, koje su više za show (iako su bile stalno u pogonu, dok mi kolega nije isporučio bijele)
Srpanj 2012
- krenulo ljeto, nikome se ne da ništa radit, ali ajde, kliješta su ofarbana zeleno, a doboši mat crno (nemam sliku, a i nije da bi se nešto posebno raspoznalo)
Kolovoz 2012
- fotosession u Veprincu iznad Opatije, da si pripremim materijal za prezentaciju za prvo natjecanje
- prvo natjecanje, Car Audio Tuning Show u Poreču, i za prvi put odmah 2. mjesto mini style
Rujan 2012
- drugo natjecanje, SPL Island u Omišlju na otoku Krku, ovaj put Best Euro Look
- oštrije oko odmah će prijetiti mat crni krov i rep (gornji dio bunkera), folija je bačena popodne prije natjecanja, nakon polusatnog prijateljevog nagovaranja, i mogu reći da mi nije ni najmanje žao što me nagovorio
- kao dodatni detalji stiglo je još par naljepnica, flasteri i ova simpatična kraj rezervoara, te falš tablice u britanskom stilu ( TUN3 - nadimak na matičnom ofrumu fiatisti, čita se doslovno tuntri )
- odrađen i fotosession sa ekipom u Kostreni (Rijeka)
Listopad 2012
- promijenjena rasvjeta interijera u LED bijelo, usput osvijetljen i bunker (da, nije bilo ničega, ko slijepi miš sam kopao kad mi je trebalo nešto po noći :icon_mad: ) ; vraćena obična crna ručica mjenjača, te stickerizirana plastika oko urica
- treće natjecanje, 401 SR u Žminju, ponovljen uspjeh iz Omišlja, Best Euro Look
- zamijenjene zelene ledice pozicija običnim bijelima
- četvrto natjecanje, ovaj put u sklopu 7. međunarodnog susreta Kluba Fiatisti u Rijeci, ovdje opet ulovljeno 2. mjesto mini style
- odrađen zadnji fotosession na ovim felgama, za kraj uspješne sezone
Studeni 2012
- skinute alu felge i distance, smontirane čelične sa zimuljama, ovaj put u nešto decentnijoj crnoj s crvenim rubom. I ovaj put blatarice uspješno smontirane, jer sam odrezao veliku većinu unutrašnjeg dijela gdje su gume strugale, interesantno kako na to nisam pomislio lani :icon_redface:
- skinute felge sa guma, prodane prijatelju u Split i sad sam u iščekivanju drugog seta :icon_rolleyes:
Evo, malo sam udavio sa masom slika ali to je samo za prvi put, i da se vidi kako je dosad išlo Planova za danje ima puno, novca ima malo, pa guram polako naprijed Komentari, kritike, pohvale i pokude dobrodošli u adekvatan topic
Da udavim do kraja, evo i jedan video sa sessiona u Kostreni
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-m0IXhLtNhI[/video]