Pug 206 Krtako/Dugo

Pug 206 Krtako/Dugo

Član
Pozz ekipa zanima me sljedeće posto su mi org. farovi bili H4 i kada sam kupio farove aftermarket bili su H1/H1 ja sam rezao dzek od h4 i direktno spajao xenon i dugo svjetlo na far , sve to fercera ali kada upalim duga svjetla xenon se gasi tj kratko..Zanima me sta trebam uraditi da mi rade i kratka svjetla kad upalim duga jel trebam promjenuti ručicu gdje palim svjetla ili ga sklopku od novije godine da stavim tj H1/H7 da mi onda radi i dugo i kratko? Hvala na pomoci

Imas sad odvojeno kratko i dugo s tim novim farovima ? Mislim da dzek nisi uopste trebao rezati, a to sto hoces moglo bi se postici relejom. Kada blicas kratka ostaju upaljena, a kada stalno upalis duga onda je normalno da se gase kratka na tim aftermarket farovima. Sta ce ti uopste duga pored xenona :cool:

Član
Nema to veze nista sa aftermarket farovima kolko ja znam sve ti zavisi kakva su ti oriđđiđi bila vidis vec na pugu 206 2003-05 sa h1/h7 i da stavis aftermarket opet rade oba...A to sto sam rezao dzek je rezan radi xenona jer xenon je po meni uvjek bolje direktno spojiti :)

Član
moze se na rucici prespojit, dobar elektricar to moze uradit. Meni je na golfu to radio, prespojio mi i onda sam samo kratka svjetla pojacavao dugim, to je ono sto i ti hoces ako sam dobro shvatio
al pokusaj relej da ti ugrade, mora moci i tako, to je mozda "bezbolniji" nacin

Član
Znam prespajalo se i kod mene nekada na rucic na golf2 al nije ovo golf kod pug-a se nemoze prespajati rucica,znam da moze i nekim relejom.Al naso bi jeftino one rucke od h1/h7 samo mi treba informacije dali bi ista postigo kad bi ih stavio

Član
e druze, imam i ja isti problem, prijatelj elektricar mi je rekao da mi to moze resiti relejom ili da uzmem rucicu od modela sa H7 farovima. Ja imam rucicu ali mi je pegla da je montiram jer treba sve zivo da se skida...
problem ti je resen, elektricar ce ti odraditi to bez problema

Član
Znaci moze kada uzmem rucicu h7 :) heh super thx na info ma nije ti to neki problem za rastaviti samo treba volje malo :)