Prvi kineski automobil sa pet zvezdica na EuroNCAP testu

Prvi kineski automobil sa pet zvezdica na EuroNCAP testu

Član
Qoros-3-Sedan-EuroNCAP-1.jpg

Qoros 3 sedan je dobio maksimalnih pet zvezdica na EuroNCAP testu bezbednosti, postavši tako prvi kineski automobil koji je ostvario ovakav rezultat.

Štaviše, kompaktni model je automobil sa najvišom ocenom u 2013. godini, a pokazao se odlično na sva četiri pojedinačna testa, napravivši tako veliki korak napred u poređenju sa prethodnim kineskim četvorotočkašima testiranim od strane EuroNCAP-a.

Kako je saopšteno, Qoros 3 je u segmentu "bezbednosti odraslih putnika" dobio najvišu ocenu u ovoj godini, pokazavši se izuzetno bezbednom i kada je reč o čeonom i bočnom sudaru.
Qoros 3 sedan je dobio maksimalnih pet zvezdica na EuroNCAP testu bezbednosti, postavši tako prvi kineski automobil koji je ostvario ovakav rezultat.

Štaviše, kompaktni model je automobil sa najvišom ocenom u 2013. godini, a pokazao se odlično na sva četiri pojedinačna testa, napravivši tako veliki korak napred u poređenju sa prethodnim kineskim četvorotočkašima testiranim od strane EuroNCAP-a.

Kako je saopšteno, Qoros 3 je u segmentu "bezbednosti odraslih putnika" dobio najvišu ocenu u ovoj godini, pokazavši se izuzetno bezbednom i kada je reč o čeonom i bočnom sudaru.
Qoros-3-Sedan-EuroNCAP-2.jpg

Rezulati dobijaju na značaju kada se uporede sa onima koje je ostvarila Kia Carens, testirana zajedno sa Qorosom. Južnokorejski MPV je takođe dobio pet zvezdica, ali je u svim oblastima (osim kod bezbednosnih sistema, gde su ostvarili isti rezultat) imao slabije ocene od kineskog sedana.

Qoros-3-Sedan-EuroNCAP-3.jpg

Kia je ostvarila sledeće rezultate: u segmentu bezbednosti odraslih putnika - 94 odsto, u segmentu bezbednosti dece u automomobilu 76 odsto, 64 odsto kada je reč o zaštiti pešaka i 81 odsto za bezbednosne sisteme dostupne u standardnoj opremi.

Nema sumnje da će ovakav uspeh doprineti boljem prodajnom startu kada je reč o evropskom tržištu.

Član
Ozbiljno se pocinje raditi, oni se tamo rapidno razvijaju, samo Eu jos ne napadaju. Al kad krenu, bit ce auta... :)

Svaka čast na napretku, ali ja sam osobno seoski čojek pa mi je ipak draži Opel, Mercedes, Toyota ili Alfa Romeo :)

Član
Ja sam među prvima probao kineze i sve možete ali ih ne smijete podcijeniti. Prvo su usvojili Japanske motore, Francusku udobnost i korejske gađete. Ima tu promašaja ali oni neće stati.