Provjera/Repariranje dizni Sarajevo?

Provjera/Repariranje dizni Sarajevo?

Vozdra raja,

postoji li u Sarajevu firma koja se bavi provjerom ili reparacijom dizni? Zvao sam onu firmu u Barama, traže mi 600€, na autootpadu mi traže 400 KM za dizne. Ne bih da bacim te pare a da se ispostavi na kraju da nije bilo do toga?

Auto je Punto, 1.3 MJet, dizel, 51 KW.

Legend
Sta je sa diznama, zakovale ili ? Nisam nesto upucen o tim mJet motorima i njihovim komponentama, ali sumnjam da ces ciscenjem ista postic.. sto se provjere tice, trebalo bi da se mogu provjerit preko dijagnostike ?
Pokusaj kod zufera u visokom da se informises oko toga, vjerujem da i on radi dizne i za modernije motore..

Ne izbacuje dijagnostika nista vezano za dizne što je najgore, bio sam 2 puta na dijagnostici. Nisam ih ni mislio cistiti nego samo da provjerim je li do njih, ako jeste da kupim ako nije da ne bacam bezveze pare.

Legend
Mislim da kod zufera mogu da utvrde da li su ispravne ili ne, na masini, ako vec na dijagnostici ne izbacuje.. jer kod TDI-a na dijagnostici imas kanal koji pokazuje koliko procesor dozira (dodaje ili oduzima) kolicinu goriva, ubrizgavanje ili sta vec, ugl ima tolerancija deklarisana, i tacno mozes da skontas u kakvom su stanju dizne po tome koliko procesor dozira dizne.. recimo iide od +2.8 do -2.8, kada konstantno stoji na 2.8 + ili - znaci da je "zakovala" nema joj spasa, mora se reparirat ili mjenjat, u vecini slucajeva ljudi uzmu druge dizne, nisu nest pretjerano skupe..

Moj savjet je zufer definitivno..

Pritisak goriva mi je 4 bara, a minimalno je 1,5 - 2. To je bilo kad sam ja radio dijagnostiku ali tad nisam mogao upaliti pa nismo ni palili auto. Poslije mene je to uradio mehaničar i on mi je rekao da sumnja na dizne jer je sve ostalo provjerio. Zufera ću kontaktirati definitivno. Što je najgore auto mi je kod majstora pa ne znam ni tačne simptome svega.

Član
Svaki "boš" servis koji radi common rail sisteme , može ti ispitati na stolu i pumpu i dizne , ovde kod nas je 20KM ispitivanje po dizni a 200KM reparacija jedne dizne.
A na osnovu čega zaključuješ da su dizne?
Jel imaš sa svih senzora ispravan signal , jel imaš pritisak na rampi?
Jel masu stvari može zezati da auto neće upaliti.
Moja ti je preporuka da odvezeš auto kod nekog ko se dosta bavi JTD motorima , jer svaki taj novi dizel ima neke svoje cake.

Nisam ja zaključio, majstor je zaključio, nakon što je sve ostalo provjerio. Uzeo sam danas dizne i odnio majstoru, pa ćemo vidjeti na šta će izaći.

Može lock ovdje.

Legend
Necemo lockati, javni nam kako je proslo, sta ste skontali ako bude jos neko imao slican problem