Promjena Disk Pločica GOLF 4

Promjena Disk Pločica GOLF 4

Početnik
Pozdrav...

Evo otkako sam kupio Golf 4 znam za ove zadnje DISKOVE i DISK PLOČICE, i prednje DISK PLOČICE. Do sada neznam šta me kočilo izgleda samo željezo.

Eh sada mi treba neko reći koliko koštaju zadnja dva diska Golf 4 2002 God. TDI.
Isto tako zadnje DISK Pločice, i prednje DISK pločice.

I još da pitam, znači kad vozim sad stoji upaljena lampica na instrumentalki da su "Pakne" otišle(žuta lampica) i isto tako na Board Compu piše nešto BRAMLES neam blage sad kako već.
Eh sad da li se mora poništiti nešto dijagnostički da bi prestao board comp izbacivati grešku i isto tako instrumental tabla ? :D Hvala unaprijed.

Član
Pakne naprijed ne bi trebale biti preko 70-ak KM nove
Ako ne zamijenis uskoro, moraces i diskove naprijed :lol:

prednja lijeva i zadnja lijeva pakna imaju senzore tj. kad se potrose da upali lampicu prednje kostaju od 40-100KM inace bosch pakne su 70KM ali je kvalitet kao originalne koje kostaju oko 100KM a diskoi zadnji su oko 40-50km ;)

Član
WarppeR je napisao(la):
Ja jos uvijek ocekujem odgovor , kada ih promjenim da li se mora dijagnostikom resetovati.

ne moras ici na dijagnostiku, samo moras uzet plocice sa senzorom unutra, ako uzmes model plocice bez senzora onda ce ti i dalje svijetlit zuta, kad stavis propisane plocice ona ce se sama ugasit