PROBLEM

PROBLEM

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ovo nema bas puno veze sa nama ovdje :) ali eto imam jedan problem,pa mozda mi neko moze pomoci,sljedece,instalirao sebi VISTU i odlicno mi radi sve osim toga sto mi nema zvuka!!! Znaci uopce ne reaguju zvucnici i ako na pokazuje da rade,otisao sam na to da su driveri,medjutim skidao sam sa net.a jedno 4-5 drivera,onda sam ubacio cd od maticne pa s njega skino drivere,nakon toga sam izbrisao kompletan audio device,pa ponovo instalirao zajedno sa driverima sa CD.a od maticne ploce,ali nista!!!

Pa eto ako neko zna do cega je bio bih mu mnogo zahvalan!

koju maticnu plocu imas i koju zvucnu?
To je integrisana zvucna. E ovako: u pitanju jesu driveri, naime vista kad ne moze install zvucnu installira SPDIF, tzv. digitalni izlaz za zvuk. Probaj zadrzat kursor nad zvucnikom(ikonica u tray-u), iznad ce pisat audio device SPDIF. Vjerovatno imas, predpostavljam Realtek HD Audio device, ako sam u pravu, a reci ces mi, recu ti u cemu je problem...

Evo:
http://www.guru3d.com/news/download-realtek-hd-audio-198-driver/

Skini najnovije drivere odavde i trebalo bi da sljaka...

Član
ja imam tu zvučnu i na visti je sa driverima koji su došli uz kompjuter sve radilo OK neznam što te zeza,umene je kompjuter star 5 mjeseci e sad jel umene novija zvučna ili šta već, trebaš naći driver za Realtek HD (High Definition) Audio za vistu,umene je asusova matična ploča sa HD audio 5.1 zvučnom i sve je na visti dok sam je imo (XP je ZAKON!!!) radilo,driveri svi pašu,i ono sa interneta,a i rođak je imo vistu i HD i sve radilo

Realtek-ove zvucne znaju poblesavit malo pod vistom u kombinaciji sa VIA chipsetom kao kod mene na Asus M2V maticnoj, meni je stalno pravila probleme, install drivere i sve sljaka, restart, sve radi. Ali nakon cold reboot, nigdje drivera, uvijek moro ponovo install. To rijesili tek sa R1.88 verzijom drivera. Vidis da su se i oni izgubili, izbacuju nove drivere svaki mjesec...

Član
Kod mene je gigabytova maticna sa integrisanom zvucnom,i sve mi radilo normala na xp,ali morao reinstal radit,pa reko da vistu bacim da vidim kakva je i sve super osim tog zvuk kao sto sam vec rekao!

Član
neznam šta bi pomoglo jer nisam puno štelo vistu sve je radilo u startu
evo ti drug moje mišljenje o visti,kad sam je kupio (naravno ona od 5km) mislio sam šta kako ono instaliram sve radi brzo sve super,al donekle,trenutno imam 2 gb ddr2 rama vista je uzimala čim se starta 700 mb,+ anti virus i ostali programi,i na kraju izađe da ja imam oko 1100 mb slobodnog rama,stoga bez 4gigabjta rama vistu ne bih nikom preporučio,onda mi je i grafičku opteraćavala (nvidia 512mb ddr3),a kad se pogase te opcije za izgled ne izgleda puno bolje od xp-a sa vista mizer dodatkom i windows blindsom a oni mi na xp ništa neopterećuju a sve je prozirno,uglavnom vista dosta optereti kompjuter,što je mana,al ko ne igra zahtjevne igrice i neće da izvlači max. iz kompjutera vista je ok,ima novi funkcija al prednost dajem xp-u po tome ;), nakon mjesec dana usporedbe i testiranja vratio sam se na xp dedo je najbolji :D
moje mišljenje nek se niko ne ljuti ;) i nek radi kako mu bolje ;) a ako ko hoće daću upustva sutra kako od xp-a napraviti vistu jednostavno pomoću programa i bez opterećivanja kompjutera..

Član
hehe, zato je ja nisam htio instalirat. ko god instalira, nakon nekog perioda se vrati na xp... :D

hmmm... pa eto kad smo vec poceli secirat vistu, da i ja nesto kazem o tome.
Naime vistu koristim vec godinu dana, odnosno onaj dan kada je vista dosla na trziste odmah sam je dobio i install. Naravno prije svega, skino sam piratsku verziju sa torrenta i to Home premium. Takodjer imam 2Gb kingmaxovog 800MHz ddr2 rama, sa kojim sam prezadovoljan i na kojem se vista vrti bez problema i nikada nije iskoristila vise od 1,5Gb memorije ni sa prilicno zahtjevnim igrama(Crisys), to znam jer sam sebi install prog Memorymeter koji konstantno u desnom donjem uglu pokazuje iskoristivost rama. Sto znaci da je suludo imati ista vise od 2Gb rama, ali napominjem preko 800MHz, jer svaki sporiji vista puno vise "žvače". Dalje, imao sam stvarno dosta problema sa driverima, cak sam neke komponente i mjenjao ako bih komp prilagodio vista-i. Napokon kad sam sve sastavio, dosli su na red update-i, al šipak, piratska kopija i nista od toga. Medjutim vista pravi milion problema bez updatea i raznih sigurnosnih zakrpa. Onda dobijem verziju Home Basic, sa kojom nisam bio odvise fasciniran, samo okrljaštena vista, do duse funkcionalnost je ostala. Brzo sam kupio Ultimate verziju i install, sve radilo fantastično, i predivan Aero efekat koji je u potpunosti beskoristan i nefunkcionalan, kao i famozni 3D efekat, bezze. Nakon nekog vremena vista pocinje praviti probleme, sve neke sitnice, nista vazno, al ipak mi smeta.
Nesto sam radio u jednoj firmi u Sarajevu i pošto nisu imali love za isplatu, kao kompenzaciju dobijem Original Vista Ultimate 64bit. Odmah sam je install, sve radi fantasticno, odmah uradio aktivaciju i update i sad nedavno SP1. Sve radi bez greske. Nemojte me krivo shvatiit, al ne mozete kritikovati software na osnovu piratske kopije. Znaci nemate pravo ni na podršku, ni na update si čime Vista nije u kompletu. Lično sam se toliko navikao na Vista da se jednostavno ne bih mogao vratiti na XP, previše je korisnih sitnica koje su XP očajno falile. Takodjer moram pohvaliti ljude iz Microsofta koji su nevjerovatno ažurni, logujem se na site, uradim provjeru kopije vista-e, postavim pitanje i u roku 24h 100% dobijam riješenje, što me je jako prijatno iznenadilo.
Znam, svjestan sam da je za naše podneblje Vista preskupa, ja sam svoju "platio" 349KM, ali vjerujte mi da se isplati. Sve u svemu, znam da je kod nas gotovo nemoguće živjeti bez pirata, al ljudi vjerujte mi, piratske kopije su jedno veliko smeće koje vam u životu može samo probleme izazvat. Govorim iz iskustva.
Iako pored Vista-e imam install i LinuX Mandriva 2008.0 koji je fantastican operativni sistem koji bolesno pati od nekompatibilnosti i radi po principu "sam se snalazi", al ja sam entuzijasta i volim takve stvari.
Ali za ugodan i prije svega efektivan i efikasan rad je neophodan Windows.
Nadam se da nisam previše zabrijo sa ovim tekstom i molim vas nemojte zajedljivih komentara, i ja koristim pirate, al samo kad moram, al veliki sam zagovornik orginalnog software-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.