problem xenona nece da se ugase HITNOOO!!!

problem xenona nece da se ugase HITNOOO!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
sinoc kad sam doso kuci parkiram ispred kuce ugasim auto svijetla sve vidim nece da se ugase xenoni, na prekidacu nekoliko puta upalim ugasim nista, i isto tako kada upalim duga svijetla na ablenderu nece da se onda ugase na kratka, moram ih iskljucit rucno tamo ispod haube da bi se ugasili:icon_mad:, sta bi moglo bit zna li neko hitno mi je potrebno da rijesim ovaj problem:icon_question:

Član
zen_3dom je napisao(la):
los relej ostane upaljen ;)

mislis na relej na xeninima, ima neki relej, pa mogu ga promjeniti ako je to, to, i kad ocu da blicnem i kad nisu upaljenja svijetla ostanu upaljena:icon_question:

relej za svjetla, a taj na xenonima manje vise, moze biti mada ne znam kako je spojen, ja zaobilazim te xenone sa dodatnim relejim ;)

Član
Vjerovatno ne valja relej svjetala, nemaju ti veze xenoni sa tim..

@zen_3dom gdje nabavis h4 bixenon bez releja?

edo_16v je napisao(la):
Vjerovatno ne valja relej svjetala, nemaju ti veze xenoni sa tim..

@zen_3dom gdje nabavis h4 bixenon bez releja?

h4 bixenon projector lens ;)

a obicne nisam nikada imao na autu bixenone, samo xenon (inace ne bavim se xenonima) ;)
a ovo da zaobilazim sa relejima sto sam pomenuo, mislio sam na obicne, jer sam vidjao da imaju neki sa relejima

Član
nema to veze sa releima. nemas relej za kratko svjetlo. to ti je do saltera. promjeni prekidac i rijesit ces stvar. ocito ti ostaje uklopljen i preuzima svjetlo sa pozicija i prenosi na kratko svjetlo

Član
emirEX_sa je napisao(la):
nema to veze sa releima. nemas relej za kratko svjetlo. to ti je do saltera. promjeni prekidac i rijesit ces stvar. ocito ti ostaje uklopljen i preuzima svjetlo sa pozicija i prenosi na kratko svjetlo

ja mislim isto da je do releja, jer i kada je prekidac od svijetala ugasen ja blicnem ablenderom bez kontakta bez icega oni ostanu upaljeni:icon_question:

buraz najbrze ti je provjrit prekidac izvadis ga i izkopcas puknes ablend ako ostanu radeci onda cackaj releje
toliko od mene i savjet ako bude do prekidaca ne zali novce na njega uzmi kvalitetan nov ili nadji si dobar originalan al polovan ovi jeftini su ti Kineska govna koja su napravljena od iste plastike od koje prave i tute :lol:

Član
Problem ti je ona mala "kockasta kutijica" u kojoj se nalaze releji za H4 Bi-Xenon sijalice. Ja se bavim time i imao sam taj problem na jednoj VW Bori, tako da ne trazis nista dalje.
;)

Član
rijesen problem danas:cool::cool:
u kutijici na kablovima od xenona ima kao neka kutijica nije relej nego nesto drugo nemam pojma, to otvorio kad vidim zakorodirale zice, malo ih ocistio, jos ono otvorio kad puno vode, :icon_mad:, onda skinuo i u kucu susio fenom vratio sad sve ok radi i blica ko sretan:lol:
MOZE LOCK NA TEMU;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.