problem sa Wi-Fi

problem sa Wi-Fi

Član
ljudovi dragi jel mi moze neko pomoc u ovoj specificnoj situaciji

naime imam Nokiu N97 i cijelo vrijeme sam normalno koristio wi-fi,nikad nisam imao problema.. u zadnja dva dana imam problem tako sto ne mogu da izadjem na net preko wi-fi
uredno nadjem signal i bez problema se konektujem ali i dalje ne mogu izaci na net.
kada recimo hocu da odem na onaj nokia ovi onda mi krene preko bhmobile internet da ulazi,,, pa sam onda odjavio taj net ali i dalje mi samo hoce preko njega
kada odem u podesavanja konekcije pise mi i dalje Bh Mobile in use
ispod toga wi-fi connected ali i dalje ne mogu izac
pokusao sam sve i svasta ali nisam jos skuzio kako da rijesim

jel imao neko slicno iskustvo:icon_question:

iko ista:icon_question:

Legend
pokusaj instalacijom novog softwera, jedino mi vuce na softwerku gresku ako ti je prije radilo sve kako treba...

Član
Nexus je napisao(la):
pokusaj instalacijom novog softwera, jedino mi vuce na softwerku gresku ako ti je prije radilo sve kako treba...

ma jashta je, sve je bilo ok,,, naprimjer kada spojim tel sa racunarom, upalim onaj program za nokiu, i pokusam da nadjem update softwera nikad ga ne nadje,, nesto mi je tesko povjerovat da nema noviji software od ovog mog fabrickog

fkt mi ide na zivce, konektujem se na wi-fi ali kad hocu da izadjem na net i dalje mi ide preko bh mobile interneta, kojeg sam btw i odjavio:icon_mad:

olivermx3 je napisao(la):
udari ful reset i bice ok :icon_smile:

htio sam ga vratiti na tvornicke postavke, ali ne znam onog jebenog koda

Član
Mora negdje u opcija biti da ugasiš ono 3g a samim time i internet preko telefona a ostaviš wireles i onda mora ići preko wirelesa...

Član
aServis je napisao(la):
Mora negdje u opcija biti da ugasiš ono 3g a samim time i internet preko telefona a ostaviš wireles i onda mora ići preko wirelesa...

morat cu pokusat i s tim, do sada nisam to uspio naci:icon_sad:
btw zovem te sutra oko 11, onako kako sam i obecao prosle sedmice;)

ugasio 3G i isto se desava, prijavio bh mobile i pokusao se konektovati, prodje preko toga, ali preko wi fi i dalje nece, zatim ponovo odjavim bhmobile ali i dalje mi za neke aplikacije nudi samo konekciju preko bhmobile

iako je svo vrijeme konektovan na wi fi:icon_confused:
kao da je zapamtio te neke postavke i ne da nista drugo

pokusao sam uradit update software ali bezuspjesno

Član
a cek jel ti uopste dopusta taj wi fi da ides na net, kod mene je recimo wirelles modem, al kad ulazim preko racunara svejedno idem konekciju za ADSL tako da preko moba nemam pristup netu.

Član
kavaz je napisao(la):
a cek jel ti uopste dopusta taj wi fi da ides na net, kod mene je recimo wirelles modem, al kad ulazim preko racunara svejedno idem konekciju za ADSL tako da preko moba nemam pristup netu.

kod mene je wi fi modem od adsl-a i do sad sam se konektovao milion puta, bez problema
idem stalno u ovaj jedan kafic,pijem kafu i konektujem se na njihov wi fi bez problema, sad ne mogu ni to, nema foruma uz kaficu:lol::icon_mad:

Administrator
ako se ne varam kod za vracanje na tvornicke postavke je 00000 na nokiama, naravno ukoliko neko nije prethodno mijenjao

Član
pioneer_09 je napisao(la):
ako se ne varam kod za vracanje na tvornicke postavke je 00000 na nokiama, naravno ukoliko neko nije prethodno mijenjao

probao sam i nece, mobitel je iz O2 mreze, drug ga malo koristio u holandiji, nije nista mijenjao, al svejedno nece taj kod

Član
nismo je napisao(la):
pokusaj *#7370# pa kod telefona (12345)
sve podatke gubis

odoh onda backup uradit pa cu onda probat

uradio backup i ucinio ovo sto mi je nismo savjetovao, uspio sam restartovati telefon, sad cu vidjet da li sam rijesio problem;)

Nismo velika hvala, problem rijesen, cak sta vise sada mogu odraditi novi update softwera:cool::cool::cool:
dvije muhe jednim udarcem:icon_smile: