Problem sa temperaturom posle zamjene termostata ?

Problem sa temperaturom posle zamjene termostata ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Danas sam promijenio termostat (ostao otvoren i temperatura nije dolazila do radne) i sad imam problem . Tabla je ista kao na slici koju sam stavio , Dok je bilo sve OK radna temperatura je bila na ovoj prvoj bijeloj crtici i tu uvijek stajala za vrijeme voznje , sad posto je termostat osta otvoren nije izlazila iz ovog bijelog polja prije prve crtice , a ventilator se uvijek palio kad kazaljka dodje na sredinu . Danas posle zamjene termostata temperatura i dalje stoji u ovom bijelom polju ne dolazi na radnu (kao da je i ovaj ostao otvoren) ali sad cim se malo priblizi radnoj odma pali ventilator sto nije ni blizu gdje treba biti radna i kad treba paliti ventilator .
Zna li neko u cemu je problem , jel nevalja nov termostat ili je nesto drugo , termo prekidac je ispravan jer pali ventilator .

armatureneinsatzopelkad.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/img]

Član
Možda se može desit da je i novi dio pokvaren. Kako ti je prije bilo dok je sve radilo?

mozda ti ni ovaj pokazivac nije uredu pa samo pokazuje prvu crtu nego upali grijanje vidi grijel on ako grije uredu je
jedino ti moze biti sve do prekidaca da ranije otvara nego sto treba tj.pali ventilator jedino njega da stavis sto otvara tj.pali ventilator na vecoj temperaturi motora

Član
Dosad je radna bila na prvoj ovoj crtici , a uvijek je palio ventilator kad kazaljka dodje na sredinu (tj. pod uglom od 90 stepeni) , ventilator je palio samo u duzem cekanju u koloni ili kad ga ostavim u leru da radi . Termosat je bio od 82 i 84 C , ja kupio ovaj od 84 reko zbog zime . Probo sam grijanje radi dobro .

Član
Danas rijesen problem , termostat sto su mi dali u autodijelovima bio od golfa na 84 C , otiso na drugo mjesto i kupio opelov Ascona/Kadet original na 92 C i sve OK :cool: , sad samo :123::123: .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.