Problem sa SE P1i

Problem sa SE P1i

Član
ev ovako,navedeni telefon
prckao nesto po njemu,ganjao neke programe
odjednom,udjem u file manager,i ne mogu otvorit memorijsku karticu
imam dosta podataka na njoj,pa ako je moguce da to ne izgubim
znaci,folderi su tu,al kao ikonu foldera ne prikazuje onu zutu fasciklu,nego list papira i na njemu upitnik
kad pokusam otvorit,pise da nije pronadjen viewer tj. preglednik za ovu vrstu fajlova :/
na telefonu je symbian,nezz koja verzija
takodjer,ne mogu ni preko Bluetootha,preko racunara skinut te podatke
imam dosta slika,nesto videa,pa i aplikacija....ovo zadnje nije toliko bitno...kartica je M2 pa ne mogu strpat u aparat,cita SD kartice...
ako neko zna sta treba ucinit nek slobodno napise:D
btw,skinuo sam neki "divlji" file browser,tj explorer,i na njemu mogu otvorit karticu....al i dalje ne mogu skuzit nacin kako da to sibnem na racunar,ne moze upalit bluetooth taj browser,nego samo ono za manipulaciju podacima....
najvise bi volio da probam updateovat telefon,pa da mi instalira novi file manager,al ne znam hocu li izgubit podatke?

Ako uradis flash, izgubit ces podatke koji su snimljeni na memoriju telefona kako ja znam. Imas opciju da uradis backup na karticu prije flashovanja, ali to moras uraditi na telefonu, ne znam mozes li ga spojiti na kompjuter pa preko njegovog programa uraditi to isto, nisam procitao imas li taj problem. Uglavnom, prvo ga restartuj ako vec nisi, zvuci glupo, ali to cesto pomogne kod Symbiana :D

Član
sve sto ti je na memoriskoj ostat ce ti a sto ti je na telefonu gubis podatke...
odi u najblizi servis neka ti ga "prefleshaju" i onda vrati karticu u nj. pa ces moci to otvoriti :) ne bi trebalo da kosta vise od 10KM

Član
znaci ne gine mu servis :D
ma mislio sam da to mogu ovako rucno uradit,bez zezancija,radim po cijeli dan,treba mi mob,a nemam kad ni odnijeti
vidjecu onda da sutra buraza posaljem
thx obojici ;)