Problem sa rotorom

Problem sa rotorom

Član
Naime desava se to da se motorcic grijanja nece upaliti,skinem ja pogledam cetkice u kur*** otisle nema ih malte ne nikako,odem uzmem 2 cetkice 24 markice :icon_sad: postavim,hm...nece da prisastavi skinem cetkice kolektor ili rotor kako se vec zove,pomalo izlizan,vratim cetkice i nekad hoce nekad nece,e sad me zanima bil se smio malo osmirglati rotor,onaj namotaj ili ga necim ocistiti,posto na pojedinim mijestima hvata a na nekim nece.....Svaki prijedlog je dobro doso,ludilo navecer :cool:

ako na jednom mjestu hvata a na drugom ne pogledaj jeli ti kolektor savrseno okrugal ako nije tj. jajastog je izgleda mozes kolektor odnijeti tokaru da to sredi ali ne sad da ga sljusti milimetar-dva vec samo neku stotu
toliko i pozzz ;)

Član
emirEX_sa je napisao(la):
kolektor rotora mozes ismirglati sitnim vodobrusnim smirglom

i mislio sam da ga malo preletim sitnim smirg papirom,ali nisam znao dal se smije...hvala
drug ;)

ernadhusic je napisao(la):
ako na jednom mjestu hvata a na drugom ne pogledaj jeli ti kolektor savrseno okrugal ako nije tj. jajastog je izgleda mozes kolektor odnijeti tokaru da to sredi ali ne sad da ga sljusti milimetar-dva vec samo neku stotu
toliko i pozzz ;)

Da problem je sto na nekim mijestima hvata a na nekim ne,a kolektor je odoka okrugao znaci nije jajastog oblika savrseno nalijegaju cetkice,doduse koletor je i potrosen al ne u pretjeranoj mijeri jos ga ima.E samo me muci sto na par mijesta ima nije ona ko bakar boja nego sivkasta,jer mora da bude bakarna boja ili smije da bude i sivkaste boje,jer kako sam ja skonto izgleda da mi fata na toj sivkastoj boji :icon_question:

de mi reci od cega ti je rotor?
a sto se tice smirglanja mozes i to odradit i poslije uzmi ocisti one zazore s necim samo ne preostro da ih cistis mislim duboko formalno da ti zazori budu duboki nehdje oko 0.5-1mm

pa bas nema motora na odpadu ?
sve kad odradis provjeri lezajeve usput i zamjeni ih da nebi bilo brujanja kad upalis grijanje

Član
Druze ima na otpadu ali za polovan traze 100 km a nov je preko 100 km tako da mi se iskreno nedaju tolike pare,a mozda i svoj mogu da osposobim...a sto se tice lezajeva o.k su nema lufta a i kad ga upalim necuje se brujanje ;)

Član
Problem grijanja rijesen,uzeo polovan na otpadu 90 km,onaj stari otiso mu rotor previse izlizan nemoze da pravi kontakt,moze lock;)