Problem sa policijom

Problem sa policijom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
Prvo neki dan kad sam bio u Stocu, zaustavi me drot, peglao me jedno 15 minuta i umalo mi ne povadi zvucnike iz auta. Jedva me nekako pusti (sreca kolegi mu se svidjelo auto pa uze zapitkivati koliko je jako bla bla). Sinoc u Mostaru, ja na skretanju kod Musale, drot sam u autu i ja stajem kraj njega, kad se poce derati ''smanji muziku'' a ja ono lafo klimnem ko da ga ne cujem, kad on opet ''smanji tu muziku'' te mu ja opet klimnem, smanjim i nakon 5 metara opet pojacam (ne znam zasto sam imao izuzetno jaku zelju da ga dignem u zrak? :icon_evil::icon_evil::icon_evil:) Valjda se drotina prepala da mu se od vibracija auto ne raspadne. Ima li kod nas kakvo ogranicenje sto se tice db i jacine, koliko se smije pojacavati, cuo sam da ce sad nabaviti (ako vec nisu ) db mjerace, zna li iko ista o tome..

Član
Ako ti se da citati...
http://www.zdk.ba/skupstina/javna_rasprava/nacrt_zakon_zastita_od_buke.pdf

Nije zakon jos usvojen sto se tice DB, ali ti moze napisati kaznu poslije 10 sati za remecenje javnog reda i mira!

Član
RED THUNDER je napisao(la):
Nije zakon jos usvojen sto se tice DB, ali ti moze napisati kaznu poslije 10 sati za remecenje javnog reda i mira!
Da, ali opet mora znati koliku buku pravis ili to on ocijeni "od oka".
I mislim da nema veze "u cemu" si i koliku buku pravis, nego "gdje" se nalazis.
Nije isto bio ispred zgrade ili na nekom parkingu gdje nema zive duse, razlika je u tome samo sto te ispred zgrade ima ko prijaviti za remecenje javnog reda i mira, a da zecevi s parkinga znaju nazvati policiju i oni bi te prijavili :) (Trozic car)

Član
Eh fino oblozite auto i mirna Bosna...u mene dusa Fobija, ne cuje se vani nista, jedino plastika tablice na gepeku vibrira, ali i to cu sutra podvalit ispod podlosku od gume, pa ce biti tih saizvana, disco unutra hehe :)

Član
Moze me povuc za cunu a muziku i nis sa kola nemoze skinut.....ako hoce moze pisat kaznu a za to sluzi mastercard....
Nisu me jednom zaustavili za muziku, pogotov sad jos imam displej cim me vide slipa....
Al zna se kad te moze kaznit za muziku, kada je kasno i kada te neko prijavi da ga uznemiravas...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.