Problem sa paljenjem

Problem sa paljenjem

Član
auto golf 1.9 TD ... napunim aku i nakon nekog vremena nece da pali, a ispitao sam da mi koji od potrosaca ne trosi struje vise nego sto treba, i opet nakon nekog vremena aku mi se isprazni i ne mogu upalit !
ne znam sta je pitam za savjet, ne razumijem se u te stvarcice, uglavnom kad upalim jednom cijeli dan pali, a cim dodje drugo jutro nece opet - auto garazirano, zime nema ...

Član
preko 2 god ... jbg znam da je star ali nije mi do sad pravio probleme, rekoh da nije alternator, ali ne znam kako da to ispitam !!

Član
nije ti pravio zato sto nije bilo hladno.Uradi ovako,kad navece dodjes kuci autom,ugasi auto,skini klemu i ostavi ga tako preko noci,ujutro stavi klemu i probaj upaliti,ako ne bude mogao upaliti odnosno bude prazan akumulator,leti po novi aku,a ako upali e onda ganjaj sta ti vuce struju.

Član
Nemaš ništa od punjenja akumulatora. Čim jednom rikne vrijeme mu je. Sada su velike hladnoće. Provjeri punjenje, ako je okej, stavi novi. Po mogućnosti suhi.

A možeš i ovako što code kaže;)

Član
OK! pokusat cu, ali kod mene nisu problem hladnoce, ubacio sam jedan radijator u garazu da ne bude hladno tako da sam tu mogucnost odmah izbacio ... pa sam razmisljao o alternatoru, opet hvala na savjetima, sutra cu ja njega majstoru pa nek ispita sa instrumentima ...

Član
radijatoor jaranee :icon_smile: ... imao viska jedan i postavio ga u garazuu, temperatura uvijekk iznad 20 stepeni tako da nema sanse da ne pali zbog hladnoce ...
ovo nije sala ljudi stvarnoo ... :lol:

i ode golfic majstoruu definitivno sutra :123:...