problem sa bass-om

problem sa bass-om

problem je sto ne mogu da pojacam bass na cd playeru alpina,
woofer ne radi, skopcan je kako treba provjeravao sam, sad
me interesuje da li je iko imao slican problem da ne idem kod elektricara,
koji jedva ceka da me oguli,

najprije pogledaj kablove . prvo pogledaj kablove koji dovode signal u pojačalo . zatim pogledaj dali pojačalo radi . a onda poslije toga pogledaj kablove koji spajaju woofer sa pojačalom .

ma namjeravao sam kablove svakako pregledati,
provjeriti da li ima struje uopste na kablovima za woofer,
nego sam mislio da moze biti i do neke postavke playera,
hvala na pomoci swvima

Član
bucky_mb@yahoo je napisao(la):
ma namjeravao sam kablove svakako pregledati,
provjeriti da li ima struje uopste na kablovima za woofer,
nego sam mislio da moze biti i do neke postavke playera,
hvala na pomoci swvima

moze biti na playeru da ti je bass smanjem tj. pojacani tonci...:D provjeri kablove drug...:D :icon_smile::icon_smile:

ErRoR je napisao(la):
Gdje si cinceve ustekao u player ? Jel imas posebno Sub Out?

vjeruj drug da ne znam, slabo oko elektrike i sl,
pogledacu sutra kablove da se nije koji slucajno
istekao ili nesto sl, ako ne otklonim problem odo
do elektricara

Član
Gle ako imas sub out na playeru otraga, onda spoji cinceve u njega, i u AMP- pojacalo, i onda ces imat kontrolu Subwoofera-a, preko playera, ako si ustekao u npr Aux IN, onda neces imat kontrolu nad subom... Izvadis player, vidis jel pise gdje Sub Out, ako pise tu ustekas cinceve i rijesena stvar...

ako hoces mozemo se naci da ti pogledam sta je ako se vec ne razumijes oko elektrike, mada to nije spansko slovo, imas par mogucnosti, istekan neki od kablova, pregorio osigurac, pogresno spojeno na playeru (ali rece da je radilo prije tako spojeno koliko skontah), ili najgore solucije otislo pojacalo ili sub....

I jedino da u podesavanjim kao sto rekose nisi iskljucio sub Out,,,,,

kakva skupoca,pa ne bih obraza imao uzeti ti sta za to samo da ispitamo je li do kablova ili sta je vec,he he

Član
ispod plocice playera imas jednu malu malu puljkicu ispod koje pise RESET veoma je mala...
e nju stisnes cackalicom ili necim spicastim, to dugme ti vraca player na fabricke postavke...
ako si sta prckao sa postavkama to bi trebalo rijesiti problem... ;)