problem sa alarmom i zmigavcima !!

problem sa alarmom i zmigavcima !!

Član
eh ovako ljudi, pretrazivao sam forum i nisam nasao istu temu.

Kad zakljucajem auto do skora su mi radili zmigavci, ali neki dan jednostavno vise ne migaju, ne znam kako da to ponovo nastimam. auto golf 3, alarm ne znam tacno koji je, ali je skakavac sa tri dugmica !!

izvinjavam se, tema na pogresnom mjestu, ali ne znam kako da promijenim forum !!

tri mogucnosti, prva da si disablovao na alarmu da blinkaju zmigavci, uzmi upustvo i procitaj pa pokusaj enablovati, kako za svaki je razlicit nacin, zato ti treba upustvo, drugi nacin da su ti crkle diode (ukoliko su spajane spije zmigavaca) ili da ti je izlaz sa alarma crkao koji pali zmigavce, uzmi prifer na 12v i nadji zicu koja pali zmigavce iz alarma (u semi alarma pise koja ja) i onda otkljucavaj zakljucavaj vidi daje li napon na tu zicu......

Član
problem je u tome sto nemam ni seme alarma ni upustva! nisam dobio nista uz auto ... ako ko zna gdje se nalazi glavna jedinica alarma ili sliku kako izgleda pa da pokusam na google naci kad procitam koji mi je alarm!

variant je napisao(la):
problem je u tome sto nemam ni seme alarma ni upustva! nisam dobio nista uz auto ... ako ko zna gdje se nalazi glavna jedinica alarma ili sliku kako izgleda pa da pokusam na google naci kad procitam koji mi je alarm!

manja crna kutija, e pa jedna od zica je za zmigavce, vidi koja je spojena na njih, ako se imalo razumijes skontaces

K9mundial4.jpg

Član
hvala puno, pokusat cu da nadjem !!

P.S. skoro radio generalku, limariju svu i one smote od majstora mi nesto zeznule, pa izgleda da su te zice poremetili!

Član
eh ovako, nasao sam sve potrebne komponente alarma, i sve zice provjerio !! ... nema nigdje prekida! da li postoji mogucnost da je otisao rele preko kojeg ide zica od alarma za zmigavce?
i alarm mi je makre VENOM

unaprijed hvala!

vidi ovako, ta zica na alarmima za zmigavce je obicno jedna (rijetko dvije) i onaj ko spaja obicno tu jednu kaci zicu od prekidaca za sva 4 zmigavca, znaci ako ti rade sva 4 zmigavca kad ih upalis onda je ok relej, a ako ne onda ne radi, mada koliko sam upoznat taj relej na zmigavcima je jedan (obicno).....

Ako vec ta zica nije spojena na zicu od sva 4 zmigavca (prekidac) onda je spojena direkt na pozitivne zice od zmigavaca, ali sa diodama (mada neko ne stavlja ali obicno stave), pregledaj da se tu negdje nije otkacilo ili da diode nisu vrisnule skroz, znaci prati iz alarma zice gdje ti koja ide, ima ih samo par komada pa ces moci skontati sta je koja otprilike posto semu nemas....