Problem pri motanju

Problem pri motanju

Ovako, ovaj problem mi se javlja vec neko vrijeme i nikako da ga rijesim... problem je sljedeci: pri punom desnom motanju ali samo desnom ne i lijevom, kad idem naprijed ili nazad cuje se kao neko, kako da kazem, skljocanje... kao kad se opruga nateze pa preskace, u tom smislu... vise se cuje kad idem nazad... promijenio sam gotovo cijeli prednji trap i ovjes... aksijalne lezajeve sam promijenio, najvise sam na njih sumnjao, kugle, krajnice, selen blokove jer je bilo potrebno ali se opet to desava... kad sam mijenjao aksijalni lezaj na desnoj strani gdje se i cuje to "skljocanje", vidi se na amortizeru tj. odbojniku jer ga je doslovno raskinulo :icon_eek: kad opet budem imao vremena, radicu oko njega jos da vidim sta je ali nikako da skontam sta je u pitanju :icon_question: mozda balans stanga, nesto na mostu.. jel neko ima neku ideju ili je imao slican problem.. :icon_question:

niksa je napisao(la):
pukla ti opruga ;)

ma skidao sam je danas i mijenjao sam aksijalne lezajeve na obje strane... na oprugama se ne vidi nigdje da je pukla msm skidao sam je... valjda bi vidio da je puknuta :icon_eek: :icon_question:

Član
dovoljno da ode cenat dva - koje ti nećeš vidjeti zato što se isprlja pa da opruga počne hodati kada motaš
meni se desilo ne mora značiti da je i kod tebe ;)

niksa je napisao(la):
dovoljno da ode cenat dva - koje ti nećeš vidjeti zato što se isprlja pa da opruga počne hodati kada motaš
meni se desilo ne mora značiti da je i kod tebe ;)

moguce je, kad budem ponovo skidao pogledacu mada mi je ona danas djelovala OK :icon_rolleyes:

Član
Tako hoce kineticki da radi ali si ga mijenjao.
Jeli osjetis na volanu kao trzaje ili kao udare sitne kad se to cuje?

I meni to liči na kinetički, naročito kad si spomenuo kad ideš u rikverc, baš tad je karakteristično da škljoca, kao da preskače.

Harli_team je napisao(la):
I meni to liči na kinetički, naročito kad si spomenuo kad ideš u rikverc, baš tad je karakteristično da škljoca, kao da preskače.

ma da, ono u intervalima... ali me buni kako je onda odbojnik doslovno "raskinut"... provjericu i kineticki zglob, ima logike i sanse da je do njega... ali npr. ako je desni stradao zar nebi trebao pri max motanu na lijevu stranu da daje neke zvukove jer se u ovom slucaju nista ne cuje :icon_question:

RS TURBO je napisao(la):
Tako hoce kineticki da radi ali si ga mijenjao.
Jeli osjetis na volanu kao trzaje ili kao udare sitne kad se to cuje?

Nisam kineticki zglob mijenjao... a osjetim na volanu to skljocanje :icon_question: