Probijeno deklo

Probijeno deklo

Član
Danas bilo malo belaja isao malo hodao nesto poslom i kad sam kuci svratim do vulkanizera da mi odvrne plastiku na motoru kod astre G jer su torx sarafi a ja nemam torx kljuceve...Jedan mi je saraf bio unisten i nije se mogao odvrnuti izlizan iznutra i majstor ga udarao majzlom(glupan) i tako ga odvrnuo tj. sjebo....ajd dosao ja u garazu i otvorim haubu da ocistim plastiku i izbrisem malo motor od prasine kad imam sta i vidjeti na pola motora ulja ima na sve strane...skinem plastiku kad vidim rupa na deklu kako je majstor udarao izbio komplet saraf sa kucistem na kojem je navoj i napravio mi rupu promjera oko 1cm...improvizujem nesto malo da ne pusta ulje puno i odem do svog majstora da vidim mozel se nesto rijesiti....skinemo deklo i taj komad mi bio pored samog lanca unutra u motoru mogao mi podrobiti sve u motoru...(sreca u nesreci) ocistimo deklo operemo i osusimo i taj dio vratimo ponovo zalijepimo sa tecnim metalom i ne pusta ulje vise...e sad me zanima jel to sigurno sto se taj komad sa tecnim metalom odradio dali postoji mogucnost da ga izbije ili da otpadne sam od sebe jer mi se cini nekako slabunjavo al majstor mi tvrdi da nema sanse da ponovo izbije taj komad jer smo ga okrenuli naopako da ostane odviseg malo kako nema sanse da ponovo i ako spadne ode unutra u motor...dali da kupim novo deklo nasao sam 50KM ili da budem miran jel to tako sigurno da ostavim...

Član
ja da sam na tvom mjestu otisao bi tom sto je izbijao saraf da kupi deklo. Bilo kako bilo da sam na tvom mjestu kupio bi novo deklo,manje ces se sikirat,neces razmisljat hocel past u motor ili ne. ustedit ces sebi zivaca za 50km;)

Član
ArminM je napisao(la):
ja da sam na tvom mjestu otisao bi tom sto je izbijao saraf da kupi deklo. Bilo kako bilo da sam na tvom mjestu kupio bi novo deklo,manje ces se sikirat,neces razmisljat hocel past u motor ili ne. ustedit ces sebi zivaca za 50km;)
I ja bi otisao al je najgore sto mi je taj glupan maltene komsija i necu da sebi zivce a i da se svadjam radi toga, a u motor nema sanse da padne jedino eto sto sad moram provjeravat jel izbilo i to sto ce me kopkat stalno vidicu uskoro sta ce biti dal ce ovo popustit ili cu novo uspjet kupit...

scorpio je napisao(la):
a kad si vec skinuo mogao si otici nekom da zavari to je aluminium
ajd lako je skinuti za 2 minuta, a jest da sam ja znao da je aluminijum jebli mamu od cega prave ccc kaze majstor nebi trebalo to popustit jer nema nekog pritiska a ako popusti on ce onda odnijet da zavare i dodje mi ga isto ako popusti novo cu uzet i miran biti...a i ja sam baksuz zivi valjda kako je bilo vrelo i jos ga malo krkan opalio i rupu mi napravi to se samo meni moze desit...:icon_confused:
sad je i pitanje koliko se taj tecni metal i aluminijum podnose i dal tecni metal dobro lijepi i prijanja na njega...

ma ne sikiraj se kako rece edo, mi smo ljepili blok od kamiona pa nikad nista, samo je potrebno dobro ocistit ,....... pozz ;);)

a ima svakakvih majstora, nije namjerno jbg desava se sta ces

Član
Nema teorije da ti tuda pusti ulje vise, tecni metal je zakon, jer sam ja komsiji na golf 4 lijepio karter i do sada nije pustio ulje... ;)

Ja bi definitvno uzeo novo deklo , nema veze i da nikad ne popusti na tom mjestu, zasto dzabe da se sekiras svaki put i provjeravas, jbt pa 50 km nije puno, a ne do bog havarije mos zaglavit u slucaju da ti pusit, a ti na nekom dugom putovanju, kad hop lampica.
Sto se tice tog tecnog metala, vidim svi ga fale, ne znam da li mislimo na isto, al ja sam krpio puknuti hladnjak tim sredstvom jedno 4-5 puta i svaki put mi pustilo, sad ne znam ,moguce i to da hladnjak nije od metala, nego neke tvrde plastike il cega vec, pa da je zbog toga sralo.

Kao sto rekoh, 50 km novo deklo i miran ;)

Član
elektricar je napisao(la):
ma ne sikiraj se kako rece edo, mi smo ljepili blok od kamiona pa nikad nista, samo je potrebno dobro ocistit ,....... pozz ;);)

a ima svakakvih majstora, nije namjerno jbg desava se sta ces
imo sam veliku srecu da nije palo na lanac podrobilo bi mi sve zivo pored samog lanca mi stajo taj komad kad smo skinuli deklo dobro sam prosao hvala bogu...