PREVARE U KUPOVINI AUTO DIJELOVA

PREVARE U KUPOVINI AUTO DIJELOVA

Član
Neznam dali ce nekome odgovarati ili ne ali nisam se mogao suzdrzati a da jos nekome ne ispricam svoje negativno iskustvo pri kupovini dijelova za svoje auto.
Naime u zadnje vrijeme mi se cuo specifican zvuk u motoru u podrucju mikro remena i odem majstoru on je vrlo lahko ustanovio da mi je otisla remenica radilice sto je inace i mana kod Mondea,normalno zaputim se u obliznju trgovinu auto dijela i to onu sa nekakvim rejtingom a to je DOO "RIKO" TUZLA,kupim remenicu koja je kostala 193,oo KM (normalno garancija o kvalitetu i tako to) i montiramo je kao,posle neki prijeđenih cca 500 KM isti zvuk,kaze majstor opet remenica odem u a.d.kazu nema sanse to je otisao spaner.I kupim ja taj spaner sa amortizerom i rolere iskesiram dobrih 412,oo KM (uracunate ruke) kad ono isti problem.Skinem remenicu i pravac u radnju cekao sedam dana na reklamaciju i posle toga kazu remenica ispravna 100 % nista ne priznaju.PA PRIJATELJI MOJI DOBRO OBRATITE PAZNJU GDJE KUPUJETE DIJELOVE ZA SVOJE LJUBIMCE JER VJERUJTE JA SAM NAJEBO KO ZUTI.:icon_cry::icon_cry:

jbg, vecina je takva....
a jesi li ti rijesio problem, tj je li zaista bilo do remenice?????

ako je pokusaj preko organizacije za zastitu kupaca ako jos imas racun, ili ne znam kako, ali ako je do remenice nosi i trazi da ti srede ne interesuje te, govna su to vecinom, ali nazalost nije do njih nego do drugih (znam kako idu te seme) tako da nemoj se puno iskaljivati na prodavacu, vec trazi ovlastenog pa njemu ......

Član
zen3dom je napisao(la):
jbg, vecina je takva....
a jesi li ti rijesio problem, tj je li zaista bilo do remenice?????

ako je pokusaj preko organizacije za zastitu kupaca ako jos imas racun, ili ne znam kako, ali ako je do remenice nosi i trazi da ti srede ne interesuje te, govna su to vecinom, ali nazalost nije do njih nego do drugih (znam kako idu te seme) tako da nemoj se puno iskaljivati na prodavacu, vec trazi ovlastenog pa njemu ......

ma remenica seta lijevo desno to je katastrofa al ljudi ne jebu ni iz glave jebo i racun i kutiju,a gazda je poznata faca,jebo ja njih sve redom.

Član
To je standard kod ovih nasih prdavaca auto dijelova, samo me je Motorex iznenadio, prvo sam odnio pumpu goriva kod njih (bila pod garancijom), nakon 11 mjeseci riknula (garancija traje 12 mjeseci) i dao im i nakon tri dana zovu i kazu haj dodji po novi i ja dosao i dali mi novu i isto tako sam kod njih kupio prednja ramena za svoje auto i kad otisla nakon pola godine i ja im odnesem i nakon 3 dana zovu i ja odem i dali mi nova ramena i jos par sitnica sam nosio na reklamaciju i za sve sam dobio nove dijelove ili pare nazad ;) po meni oni su svaki put ispali fer sto se tice reklamacija :cool: ako ima radja ta kod tebe, probaj kod njih...

RS TURBO je napisao(la):
To je standard kod ovih nasih prdavaca auto dijelova, samo me je Motorex iznenadio, prvo sam odnio pumpu goriva kod njih (bila pod garancijom), nakon 11 mjeseci riknula (garancija traje 12 mjeseci) i dao im i nakon tri dana zovu i kazu haj dodji po novi i ja dosao i dali mi novu i isto tako sam kod njih kupio prednja ramena za svoje auto i kad otisla nakon pola godine i ja im odnesem i nakon 3 dana zovu i ja odem i dali mi nova ramena i jos par sitnica sam nosio na reklamaciju i za sve sam dobio nove dijelove ili pare nazad ;) po meni oni su svaki put ispali fer sto se tice reklamacija :cool: ako ima radja ta kod tebe, probaj kod njih...

E to se zove poslovanje, 100 % su svaki put i u Zenici vracali kolegama novac ako im dio nije bio potreban a kupili su ga, i mijenjali dio pod garancijom ili ako je bila fabricka greska ;)

Legend
Drug, da si samo otisao do nekog ovlastenog servisa da ti ljudi pregledaju i kazu tacno sta je kvar. Zao mi sto ti se to desilo, skola se skupo placa.