Prepravljanje promjera felgi

Prepravljanje promjera felgi

Član
Imam jedne alu felge odavno mi stoje nizašta sa promjerom 4x114,3. Da li se može prepraviti da budu 4x100 i koliko KMcica
slika-83123-2010-09-1285348567-velika.jpg

Legend
Nema potrebe za tim, ja sam uradio sebi 5x114,3 na 5x108 Tokar u Tuzli mi odradio moje rupe i napravio sarafe, odnosno prilagodio moje tim felgama i rupama. Kostalo me 40 KM danas ostavio sutra pokupio.

Legend
mislis napravio nesto kao adapter ili ?
mene interesuje jel zna neko tokara u sarajevu koji radi nesto slicno, da npr vari rupe na ovim felgama pa pravi druge ili neki adapteri za npr 5x130 na 4x100

prije bih opciju da napravi nove rupe, jer adapteri dodju kao distance, pa bi onda kacilo..

kolega felgas gospodin Ljuboje je radio novi raspon rupa na felgama sa 5x100 na 4x100

felge od audija A3

operacija bez ožiljka ;) tako je dobro uradjeno

Član
radio sam to jednom prilikom za sebe....5x100 cini mi se da je bilo, prepravio u 4x100....najbitniji detalj je naci nekog da dobro povari postojece rupe, daljnje busenje nije problem, nasao sam tada masinsku radionicu, uradili su ljudi rupe da sam se divio, 3 su bile nove, jedna stara, bukvalno se nije moglo razaznati koja je "original" a koje su pravljene.....moje felge su imale poklopce, pa se moglo bas lijepo uraditi i jos pokriti s poklopcem i to je to...

a ovaj konkretni primjer, ove petokrake, mislim da se ne isplati zajebavati radi njih.....suvise su "obicne" da bi ti se isplatila ta igra, a ako hoces da se uradi kako treba nece biti bas "dzaba".....

Legend
i meni treba isto, da se sa 5x100 prepravi na 4x100, aj triza sibni i meni ili napisi ovdje koliko okvirno trazi za isto, da vidim jel se isplati :)

pozzz