Preporuka LCD TV

Preporuka LCD TV

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Kao sto naslov kaze,uzimam Lcd Tv,do nekih600,700km.Ima li koa da je skoro uzimao,kakva preporuka?I koja je razlika izmedju LCD Full HD i HD ready?Sve preporuke dobro dosle.
PS:po mogucnosti da je sto blize mome gradu.;)

Član
full HD ti je rezolucija 1920 x 1080 a kod hd ready je 1366 x 768...

za te pare mozes 32" ;)

ja sam uzeo prije nekih 6 mjeseci samsungov... platio ga oko 700 maraka... nisam siguran... dobio 5 godina garancije i to mi je bitno...ja sam pravo zadovoljan... prikopcano mi kucno kino, nintendo wii i komp na njega... ugl. ta tehnika stvarno brzo napreduje tako da sad planiram kupiti LED 3d oko 40"...

neki dan citam u nekom katalogu... oko 650 maraka LED tv, ali ona marka neo... nisam cuo da je dobra tako da... :icon_rolleyes:

;);)

Član
I ja sam kontao tu negde oko 32" uzeti,sasvim solidno za moj dnevni.A kad vec uzimam uzeo bi nesto sa "full opremom";) ,da ne bude za koji mjesec mjenjaj za drugi.A garancija mi je jako vazna.

Član
jbg, sve se placa... najpametnije ti je sad dok su ove akcije... odes do technomarketa, mobilmedie i ostalih radnji... pogledas kakav izbor imaju i kazes sta sve hoces... samo to full hd i hd ready... jedino moze koristiti kada gledas filmove preko dvd-a...
u BiH jos nisu presli na digitalizaciju nego je sve analogno tako da slika i nije nesto... moras imati ili digitalnu ili dobru kablovsku...

Član
Aha,to nisam znao.Ma navodno ce i kod nas od nove sve na digitalnu preci.Ima li koja marka da se preporucuje,ne tako skupa,da se poklapa sa mojim budžetom,a da opet nije neki kinez.Nasao sam ovaj model jeftin,570km,garancija 3 godine,valja li tih para,i kakav je kvalitet?
http://www.grundig-intermedia.hr/index.php/hr/product/view/32-vlc-4114-c#

Član
pa za te pare i nemas sada nesto posebno birat, ganjaj tv sa najduzom garancijom ... jedino da navedes sta vecinom gledas preko tva..

a o razlikama hd i full hd da se razglabat danima... glavna razlika u rezelociji, mada i tu ulogu igra velicina zaslona. Jer ljudsko oko ni ne primjeti razliku izmedju izmedju hd ready i full hd-a, ako je tv do 37-41"... tek na vecim se tek primjeti razlika, ako se pusta odgovarajuca multimedia... ima jos faktora koji uticu od modela do modela na kvalitetu slike, al full hd je samo "marketinski" trik, pogotovo kod malih/jeftinij tv-a

naravno zavisi i od kvalitete materijala koji se pusta i preko cega se pusta... i sta se misli gledat na tv-u...
konkretno za nas, kablovske, bihnetova iptv, i to, u sustini je sve analogija, nema hd kanala.. te ce slika na lcd-u(pogotovo tim low-end), biti vidljivo losija nego na starom crt-u... plazma ima nesto bolju sliku standardnih kanala doduse...
ili kopcat dvd, pustit iz nasih videoteka film za koji je ciko rekao ma extra snimak, i ocekivat hd i sl, ne ide, tj. kvalitet kao u radnji kada puste "promo" sadrzaj.. i onda dodje nas covjek u radnju, kaze; platio 2000milje tv a slika bhta mu gora neko na starom guzonji samsungu ...

a neko uzme plazmu/lcd i samo fura bluray ripove,(al posto kod nas nema bluray medija u videoteka, neophodno je il pc il nesto kopcat i pustat ripove istih da bi se imao kvalitet slike) filoma, serija, dokumentara, il pici igre il ps3/xbox... mada vecina ljudi kada se jednom navikne na "cari" hd-a, tesko je presaltat na recimo tv behar i gledat...

Član
Ma sve je to meni jasno,znam ja kakvi su kvaliteti kod nas,ali reko kad vec uzimam ,ako nije velika razlika onda imam veci izbor.A koristio bi iskljucivo za satelit i dvd,ponekad koji domaci kanal.

i sta mislite o ovom modelu,570km,3 god garancija.vrijedi li ?

Član
i sta mislite o ovom modelu,570km,3 god garancija.vrijedi li ?

Član
imas u technomarketu... plazma 42" (nisam siguran + - inch) oko 1100 maraka... samsungova...

sto se tice kopcanja na PC... jedino je to isplativo.. ja sam sebi tako... HDMi kabal i gledam filmove.. nekad skinem dvd rip nekad one tzv full hd ripove i tako...

uglavnom, nek ti ne igra ulogu ima li full hd ili hd ready jer i nije neka razlika... a i da jeste nemas ti gdje kod nas gledati full hd... ;);)

Član
nemoj ganjat toliko karakteristike,sve je u pet deka,koliko ti je bitno da imas OVLASTENI servis blizu...ja htio panasonica,kad su jos 32-ke bile po 1200-1300KM,najblizi servis u sarajevu...u slucaju kvara,da nosim tamo stalno il da saljem,ne ide...kupim LG,servis mi pred kucom,dvaput crkavao,jednom se nije htio upalit a jednom nije bilo slike,sve rijeseno u garantom roku...kaze serviser da nije nista veliko crklo,znaci,preporuke...kod mene je od 2006-e,bar tako mislim i za sad slusa...
karakteristike koje ti proizvodjaci navode kao sto su kontrast,brzina odziva,full hd,bla-bla,ti nikad neces ni primjetit...tako da...
i da,samsung kod nas imas njemacki i imas onaj koji se sklapa u bugarskoj il rumuniji,nisam siguran
ak je svabo,dobar je,ak je bugar il rumun,kad crkne mozes plakat,tako je barem meni receno,pa obrati paznju ak se odlucis za samsunga
crypton izbjegavaj

Član
Vidim i ja da nije toliko vazno sta sve ima,koliko je vazan kvalitet proizvoda u garancija,tj.da u blizini ima servis.Uspu,gde Grundig ima sve svoje servise?

Član
Ja sam uzeo sebi Grunding 32" full hd. Znaci generacija prije te sto si ti postavio (link mislim) Znaci sve zivo radi na njoj. Konstantno mi je disk (500GB) skopcan na njoj. Bas me je iznenadila, txt, mp3, mkv, divx, jpg! Nisam naletio na format koji neradi na njoj. Sto je bitno radi i fat32 i ntfs :)

Ja sam neko vrijeme prodavao lcd-ove i plazme (cca 3 godine) prodao sam ih more.. Od Bire pa do Sharpa i neznam jesam li vratio na servis 10ak, 15 televizija do sada. Hocu da kazem da se nekvare tek tako.

Član
ja sam uzeo novu plazmu u panasonicu imaju akciju i + 5 godina garancije, preko daljinskog ideš na internet gledaš youtube preko tv-a ma drama prava preporučujem svakome slika je fantastična pogotovo kad gledas film

Član
George je napisao(la):
ja sam uzeo novu plazmu u panasonicu imaju akciju i + 5 godina garancije, preko daljinskog ideš na internet gledaš youtube preko tv-a ma drama prava preporučujem svakome slika je fantastična pogotovo kad gledas film

Koji model,koja cijena?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.