PRECIZAN ELEKTRIČAR ? Pomoć - Ručni sat - Popravak

PRECIZAN ELEKTRIČAR ? Pomoć - Ručni sat - Popravak

Član
Eh :) ovako, imam jedan ručni, digitalni sat i već duže vrijeme ga gledam te razmišljam šta i kako. Naime nosio sam kod jednog pa kod drugog urara (sahadžije) al nisu mi mogli pomoći. Naime, radi se o tome da je pod spletom čudnih okolnosti prestalo raditi svjetlo na satu kada se pritisne gumb namijenjen za to svjetlo. Otprilike znam o čemu se radi tj otprilike znam šta je prekinuto i kako al' te male žice zavojnice svojim vidom i svojom aparaturom ne mogu zalemiti :)

Ima još jedan malo manji problem, tj. baterija mora biti baš presavršeno pozicionirana da bi se sve lijepo vidjelo na satu, u protivnom neke od linija su blijede pa se onaj ''hepek'' koji drži bateriju treba malo regulisati al' to je mislim manji problem.

Dakle dal' ima neko na forumu ko bi mi znao riješiti ovaj problem u Sarajevu. Da li postoji neki električar filigramski precizan za te stvari.

Naravno, otprilike kada pogleda sat itd da se dogovorimo i oko cijene popravka itd.

Et :) nadam se da će biti vrijednih informacija :)

Član
RE: Pomoć - Ručni sat - Popravak

Joj, nije valjda da se niko ne javlja ?

Mogu i slikati satić ako treba da sve lakše dijagnosticira procedura oporavka :)

Član
Evo prepravio sam naslov kako bi me malo bolje mogli razumjeti. Dakle radi se o bukvalno spojevima (žicama) koje bi trebalo zalemiti i slično međutim to treba obaviti filigramski precizno a ja to sa svojom lemilicom ne mogu, nit vidim kako treba, jbg stari se :D

Dakle imal negdje neki super električar koji se zna zajebavati oko ovako sitnih stvari gdje je potrebna preciznost stvar i sl. ?

BHT Ovisnik
ja sam imao problem na autu sa flet kablom i na kraju umjesto zamjene dijela koji kosta 600+km i ostalih gluposti rtv serviser mi sredio sve i eno radi bez greske,to ti mogu oni mozda uraditi ili cak neki serviser mobitela jer su oni u dodiru s takvim stvarima :)

IGY

Član
Urar Niksic u gradu kod trznice, otidzi i raspitaj se ako on ne uspije tesko da ce ko drugi ;)

Član
IGY je napisao(la):
Urar Niksic u gradu kod trznice, otidzi i raspitaj se ako on ne uspije tesko da ce ko drugi ;)

Oni i elektronika (digitala) ko nebo i zemlja. Već bio kod njih iz više razloga s više satova (jednim pulsmetrom) i niti jednom mi nisu pružili pomoć. :icon_biggrin:

Sad razmišljam da poslušam col3-a da odem nekom serviseru mobitela :icon_biggrin:
Možda bi mi oni mogli pomoći.

Početnik
Ja ti imam covjeka koji radi po bolnicama popravlja aparate(ali ne za kafu i sl vec aparaturu za vase i nase zdravlje)inace radio je godinama i njemackoj i italiji.Meni je uspio zalemiti cak flet kabal na mp4,sto je po meni bilo nemoguce ali eto napravio je.Ugl ja dosad nisam cuo za osobu poput njega koja je u stanju popravit te stvari.Ako ti nije tesko dodji do zavidovica i ja ti i otac mi cemo otic posto se zna sa mojim tatom i vrlo su dobri i da ga on zaduzi za to,posto inace neradi te stvari. ;)

Član
IGY je napisao(la):
aaaa nisam shvatio da je elektronika u pitanju :)

no problemo :D posto vozis seata :icon_biggrin:

Sarajlic je napisao(la):
Ja ti imam covjeka koji radi po bolnicama popravlja aparate(ali ne za kafu i sl vec aparaturu za vase i nase zdravlje)inace radio je godinama i njemackoj i italiji.Meni je uspio zalemiti cak flet kabal na mp4,sto je po meni bilo nemoguce ali eto napravio je.Ugl ja dosad nisam cuo za osobu poput njega koja je u stanju popravit te stvari.Ako ti nije tesko dodji do zavidovica i ja ti i otac mi cemo otic posto se zna sa mojim tatom i vrlo su dobri i da ga on zaduzi za to,posto inace neradi te stvari. ;)

ma to mi je bas daleko, naime ne radi se o skupocjenom satu već jednostavno sitnici koja mi puno znači pa bih volio da profunkcioniše u punom sjaju, napravim ja njega da radi al' svjetlo ne mogu da upalim kad ja to želim :D

Član
100% serviseri koji imaju lemilicu za mikroskopsko lemljenje nedavno ja mobitel tako popravljao kod jednog majstora na otoci.. ;)

Član
D_cash je napisao(la):
100% serviseri koji imaju lemilicu za mikroskopsko lemljenje nedavno ja mobitel tako popravljao kod jednog majstora na otoci.. ;)

Care, gdje na otoci? Koji majstor?

To mi je blizu da odem odmah :)