Pravljenje rollbar-a u Sarajevu?

Pravljenje rollbar-a u Sarajevu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Zanima me znate li nekog ko izradjuje rollbar-ove za auta u Sarajevu ili blizoj okolini, ili neku firmu koja moze savijati čeličnu bešavnu cijev pod uglom od 90 stepeni..

IGY

Član
mislim da ti cijevi mogu savijati oni sto rade auspuhe, e sad do koliko stepeni nisam siguran

Član
ne vjerujem da mogu oni, treba znači čelična bešavna cijev sa debljinom stjenke 1,5 ili 2mm

Član
Po sarajevu ne znam bas, al evo ja mislim da bi ti mogli tu cjev savijati ove malo vec firme sto rade sa insalacijom centralnog grijanja, ventilacije i slicno, jer oni imaju masine za to, barem ovi kod nas...

Član
kod ice na gazinom hanu - bravarska radnja
vidio sam da posjeduju masine e sad koliko su voljni da rade takvo nesto to ti ne bih znao reci

Član
Ovo je i dalje aktuelno, ni firma TTO u koju sam polagao sve nade nemoze ovo saviti.. :icon_rolleyes:

Član
edo_16v je napisao(la):
Ovo je i dalje aktuelno, ni firma TTO u koju sam polagao sve nade nemoze ovo saviti.. :icon_rolleyes:

daj mi precnik cijevi ako nisi isao kod Ismeta pitacu ga ja sutra ako me put nanese a trebo bi pa ti javim

Član
Pa čelična bešavna cijev se ne može savijati pod uglom od 90 stepeni...:icon_eek:

Ja bih volio da ga vidim ko je to uradio sa bilo kojom cijevi,a da je ispalo kako treba...

Član
@ fi 50 , celicna besavna cijev, savijanje pod uglom 90 stepeni

@bmwscaner predaleko ;)

@Lexillium u proslogodisnjem pravilniku sam nasao taj podatak da centralni luk mora biti od celicne besavne cijevi fi 50 i debljinom stjenke 1,5mm ili fi 45 sa debljinom stjenke 2mm.. Gdje drugi savijaju :icon_rolleyes: nemaju svi orginalni rollbar :icon_question::icon_question:

Član
ovaj moj kolega u NS pravi rolbar od materijala po izboru i vrsi montazu istog
cjena od 300eura pa navise sve zavisi od materijala a sad posto ti je daleko...
ili kod gabrek tuninga naruci gotov za tvoj auto
btw koje je auto u pitanju ?

Član
pa sto nekupis krivene po 90 stepeni i navaris neznam sta je tu problem ako nemoze niko da ti savije ali nemoguce da nema niko raspitaj se nije to nesto toliko komplikovano.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.