Pozicione sijalice pitanje

Pozicione sijalice pitanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Imam jedno pitanje za vas...naime na motoru imam tri pozcione sijalice..al svjetle ono zuckasto..pa sam mislio da ih zamjenim ...da mi svijetli bas bijelo...sijalice su 12w mens cini.....ima li kupiti te bijele sijalice..koliko su ...i mogu li samo staviti i da frceraju ..da nista ne mjenjam....

Član
ma najbolje :cool::cool: ...samo sto mi treba jos jedno 70 km....nisu losta kratka...jefitnije vako :lol: ..da malo promjenim pozicije ...

Član
a nemre halogena...h8 a ja nigdje to nisam vidio...a sad je ona debela sijalica jajasta...nego sta velite za pozicije..kasnije cemo na kratka-duga :cool:

Član
De ti reci kakav konektor ide za te sadasnje pozicije ? De uslikaj sijalicu pa da vidim, a ja bih ti preporucio da uzmes one Pilot pozicije, svijetle bijelo-plavo, led dioda ubodna, te imam u starim farovima ;)

Član
pozicije su mi 12v ubodne ja mislim...a sijalica kratka-duga je debela zarulja...uslikacu dok izadjem iz kuce .to ...sve je zajedno...

Član
SamiRX-8 je napisao(la):
De ti reci kakav konektor ide za te sadasnje pozicije ? De uslikaj sijalicu pa da vidim, a ja bih ti preporucio da uzmes one Pilot pozicije, svijetle bijelo-plavo, led dioda ubodna, te imam u starim farovima ;)

Te pilotove ne valjaju nis barem kod mene ne izdrze vise od dvije sedmice a tri puta sam ih vec kupovao u onoj radnji u Mercatoru ....

Ako tko zna gdje kupiti kakve kvalitetnije neka kaze trebaju i meni:icon_smile:

:icon_exclaim:

Član
a kakve meni tacno trebaju sijalice ...kakva je razlika izmedju tih pilot i ostalih...zar se ne moze kupiti ista sijalica samo da bijelo svijetli..jer sam u fisu vidio iste moje samo sto svjetle narandjasto i plavo...i ako znate gdje to ima kupiti ..nije bitno koji grad...skoro svaki dan sam u drugom gradu...pa da ih kupim...i usput da vas pitam ..da li mogu stavit halogenu sijalicu ...umjesto balonke

Član
adi187 je napisao(la):
SamiRX-8 je napisao(la):

Te pilotove ne valjaju nis barem kod mene ne izdrze vise od dvije sedmice a tri puta sam ih vec kupovao u onoj radnji u Mercatoru ....

Ako tko zna gdje kupiti kakve kvalitetnije neka kaze trebaju i meni:icon_smile:

:icon_exclaim:

U A3M-u imas kvalitetnije, meni nisu crkavale, drzale su bas dobro, sada stoje vec pola godine :D

Taaky je napisao(la):
a kakve meni tacno trebaju sijalice ...kakva je razlika izmedju tih pilot i ostalih...zar se ne moze kupiti ista sijalica samo da bijelo svijetli..jer sam u fisu vidio iste moje samo sto svjetle narandjasto i plavo...i ako znate gdje to ima kupiti ..nije bitno koji grad...skoro svaki dan sam u drugom gradu...pa da ih kupim...i usput da vas pitam ..da li mogu stavit halogenu sijalicu ...umjesto balonke

Pazi, mozes ti naci i cisto bijele da nisu LED, ali dioda ti baca svjetlo na sve strane, primijetio si kako na obicnim zutim pozicijama, far svijeli samo u jednoj tački, a kad je dioda onda lijepo rasprsi svjetlost po cijelom faru. Mozes uzet u Mercatoru u Tuzli, na prizemlju ;)

Član
12V 5W su ti sigurno pozicije, i ja sam stavio bijele pise marka Type R ...
Imas po auto dijelovima toga...

Član
12v 5w su 100 % i ja koliko znam ubodna je ...danas sam gledo skoro pola grada obiso i nema..sutra u drugi dio...a kad bi uzeo te diode ..da li bi morao ista prepravljat..il je plug & play ...jer ja imam na volanu dvije pozicije i kratka-duga...i ona ne svjetle lose..mislim kad gledas i nije toliko zuto..i to cu mjenjat sve..ali na prednjem dijelu nize..gdje mi je sama pozicija ..je katastrofalno..bas zucasto... e:
..pls pomagajte ...evo slika slican je mom..samo neki detalju su drugaciji..svjetla ista...valjda vam moze malo pomoc

Član
Ne trebas nista prepravljati, samo provjeri jel ti nakraju konektor spljosten kao na ovoj slici, a to su te pozicije ;)

http://www.njuskalo.hr/image-w450/farovi-svjetla-tuning/led-bijele-pozicije-super-white-look-slika-796724.jpg

Član
SamiRX-8 je napisao(la):
Ne trebas nista prepravljati, samo provjeri jel ti nakraju konektor spljosten kao na ovoj slici, a to su te pozicije ;)

http://www.njuskalo.hr/image-w450/farovi-svjetla-tuning/led-bijele-pozicije-super-white-look-slika-796724.jpg

eh ovakve ja imam, iste su ja mislim cak ... bijele , onako lijepo svijetle..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.