Pozicije u zmigavcima ?

Pozicije u zmigavcima ?

Zanima me sta mi je sve potrebno da bih to uradio,htio bih to uraditi na zmigavcima u farovima i na bocnim zmigavcima.
I da , zanima me kakvi su plavci sto se tice toga , da li je to uopste dozvoljeno kod nas :)

pa kao prvo, mislim da bi trebao staviti sijalicu u zmigavce :D:D

kako ces realizovati ostaje na tebi, mozes stavljati dodatnu sijalicu pored vec postojece u zmigavce, a sa pozicije iz fara dovesti pobudu, a mozes i umjesto te sijalice staviti dvopolnu sijalicu, jedna za zmigavac da bude a druga pozicija, samo trebas provjeriti da li bi ti mogla dvopolna sijalica stati,,,,

na bocne zmigavce ces malo teze jer su uski, a imas kupiti vec gotovih bocnih zmigavaca sa pozicijom unutra, sto bih ti i preporucio,,,,,

ako se ipak odlucis na samostalno majstorisanje, i tu ces morati uglaviti sijalicu i dovesti pobudu sa pozicija,,,,,

osiguraci ti nece trebati jer vec postoje za poziciona svjetla ;)

Član
ja mislim da nema dalje zen_3dom je detaljno objasnio,mislio sam i ja isto ovo da radim na passatu,bili bi veci farovi,al sam u razmatranju dal da stavim diodu kao pozicijono svijetlo pa kad se upali zmigavac(zuta sijalica) da je jace svijetlo od dijode,a ako stavim dvopolnu sijalicu neznam oceli se primjetiti rad zmigavca....:icon_question:

primjetis li na stopkama golfa mk1 i mk2 (ali kojima nisu crna sjenila :D) kada koce???"!!!!

ubaci dvopolnu i spoji na poziciju onu koja manje svijetli
;););)

@ zen_3dom

dvopolna sijalica je nesto kao h4 na kojoj ima i dugo i kratko ili tj u ovom slucaju i da svjetli i da blinka ?

5_21W_dvopolna.jpg

Inace, ova sijalica se uglavnom u VW familiji koristi, mada i na drugim vozilima ima,,,,, u skoro svakom trznom centru, pumpi i skoro trafici ima uzeti, ima jednu masu i dva +, kao sto vidis sa slike, jedna je oko 12W nit, druga 21W cini mi se, ne sjecam se vise, uglavnom radi bez problema ;)

Član
Ja sam sebi bio radio pa mozez vidjeti u garazi nezz tacno na kojoj strani ali je zajebano sa ovom dvopolnom ;)
Tesko je dovesti dviej zice i zalemiti,kuciste i zajebancije lakse ti je probusis i stavis neku ubodnu i dovedes iz fara sa pozicije struju i bilo ;)

ja sam mislio da je to vise plug&play da necu morati prepravljati kuciste zmigavca,zna li neko da li postoji nacin da se to drugacije uradi bez rezanja i slicnog kvarenja fabrike :D

Član
ja sam sebi radio s dvopolnom sijalicom, prepravio grla 5w svijetli kao pozicija, a 21w kao zmigavac, vec godinu vozam tako niko mi nije nista...:D
a moglo bi se uradit s duplim relejim,, tj da ti stalno gori zmigavac a kad ga "upalis" da se gasi sijalica.. ako te zanima javi na pm, pa ti posaljem DIY

Član
Duke_Of_Harlem je napisao(la):
ja sam mislio da je to vise plug&play da necu morati prepravljati kuciste zmigavca,zna li neko da li postoji nacin da se to drugacije uradi bez rezanja i slicnog kvarenja fabrike :D

kvaris farbiku cim stavljas pozicije u migavce...
a najkvalitetnije je to da probusis kuciste
varijanta koja se najbolje pokazala...bar kod mene...

Član
sve se moze napraviti, samo uvid u stvarnu situaciju ce odrediti kojim putem se to moze rijesiti. u sustini rjesenje tvog problema moze biti dvopolna sijalica ili 2x obicna sijalica u zavisnosti od prostora unutar rasvjetnog tijela