Powerbox

Powerbox

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Znaci zanima me da li je neko imo iskustva sa ugradjivanjem (samostalnim) Powerbox-a na neki od common-rail diesela...jer nadjo za Citroena Powerbox, koji se prikljuci bez posebnog programiranja i daje 25% snage. Sto je najbolja stvar je sto se uvijek moze skinuti, tj. kad krenes na servis. Zanimaju me sva iskustva, i ako neko zna, jel to steti motoru i kolko je sigurno, jer sam naso u njemackoj za 100-150 eura, pa mi to ispadne pravo povoljno...

ovo je jedan od primjera
link

Član
ma dobro, ovo i stari hoce...nije ovo samo zbog mene...a danas-sutra cu i ja to vozat, pa nek je jace...nego nema starog na forumu, pa se ja raspitujem :D

Član
aham :) a cuj, nisam zagledao previse, ali powerbox je pretpostavljam piggyback kompjuter, druge mape, nije bas idealno kao direktno mapiranje, ali pretpostavljam da razlike ima. E sad ipak nek ti neko da konkretno iskustvo

Član
ja bih ti radije preporucio standardno chipovanje
nego powerbox

mozda je malo skuplje ali sigurno je bolje i isplatljivije (sto se tice dobitka snage)

Član
po cemu bi bilo bolje...sam powerbox je inace (bar tako pise na SM chiptuning stranici) skuplji...i njegova prednost je sto ga pred servis mogu skinut, dok se ondje samo parametri mijenjaju i kad odem na servis skontaju i ode garancija...a razlike u snazi nema, jer i jedan i drugi salji iste parametre racunaru...

Član
Kao sto rekoh, ne salju, jer je chiptuning u smislu trajnog prepravljanja mapa u epromu individualan i moze se fino podesiti za svaki motor, jer ne postoje 2 ista motora. A ovo je genericko rijesenje i kao takvo prakticnije je, ali ne izvlaci maximum pouzdanosti/snage, zavisno sta hoces, a i ne daje mogucnost prepravljanja i prilagodbe, ergo, ili ga imas ili ga nemas. Da je prakticno, prakticno je. Mozda se i Krvolok javi pa nek ti on prenese koje svoje iskustvo.

Član
trizex je napisao(la):
Kao sto rekoh, ne salju, jer je chiptuning u smislu trajnog prepravljanja mapa u epromu individualan i moze se fino podesiti za svaki motor, jer ne postoje 2 ista motora. A ovo je genericko rijesenje i kao takvo prakticnije je, ali ne izvlaci maximum pouzdanosti/snage, zavisno sta hoces, a i ne daje mogucnost prepravljanja i prilagodbe, ergo, ili ga imas ili ga nemas. Da je prakticno, prakticno je. Mozda se i Krvolok javi pa nek ti on prenese koje svoje iskustvo.

ma znam ja da nema prepravljanja, mene to i ne interesuje...al ovo mi najpovoljnije i najlakse ispadne...jer sam to mogu uradit, a i mogu skinut kad htjednem...a ima on taman kolko meni treba oko 120 ks i 250-270 Nm

Član
Ja ne bih. I od reprogramiranja nema puno fajde ako to ne radi neko ko zna svoj posao, u suprotnom hocu dyno rezultat da vidim. A za ovo moze se komotno desiti da ti "ispegla" malo mapu, da pomakne moment u nize obrtaje i da ti imas osjecaj da on "vuce". Ukratko, kad radis, radi kako bog zapovijeda. Nabavi jos jedan ECU i idi nek ti uprogramiraju kako hoces :):):)

Član
nema nista od toga, to je skup cejf...ovo ce najvjerovatnije bit, nego sam htio da vidim jel ima iko iskustva...

Član
Sto se tice tog da ti u servisu mogu skontat da je cipovano to nema ni u filmovima....posto sam ja cipovo svako svoje auto a da ja ne kazem da je cipovan nebi nikad ni znali...nema te psprave koja moze ocitat ECU i da kaze da je cipovano. Cipovanje je bolji metod a i vise ks daje. dok powerbox je relativna stvar i pitanje je kolko ce ti dati ks...to to pise da pojacava 25% ili sl. to su suplje price...

Član
nisam u to siguran da ne mogu skontat...jer kako ovaj koji chipuje dodje do parametara, doce i onaj u ovlastenom servisu, spajanjem na racunar, i zna fabricke postavke, i onda vidi da nisu iste...
a druga stvar je sto je starom neki lik reko da treba 1200 KM za chipovanje...pa nisam poludio, za 1200 KM mogu uzet sta hocu za auto...a ovo je ipak 300 KM, pa ne mora dot tih 25%, nek da 17-18 dobro je...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.