POVRATAK MODELA MAZDA RX-7

POVRATAK MODELA MAZDA RX-7

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Zamjena modela RX-8 oživjet će legendarno ime, a koristi novu generaciju rotacijskog motora

Mnogi zaljubljenici s nestrpljenjem očekuju povratak Mazdinog legendarnog imena RX-7. Na crtežima koji nisu konačni, vidi se dizajn novog sportskog klupea dvosjeda Mazda RX-7 koji će zamijeniti dosadašnji model Mazda RX-8. Novu Mazdu RX-7 pokretat će najnovija generacija rotacijskog motora (Wankel) uz pomoć turbopunjača. S obzirom da će ovo vozilo biti nasljednik modela RX-8, za očekivati je da bi nosilo oznaku RX-9, ali izgleda da su u Mazdi procijenili da je marketinški puno korisnije staro legendarno ime RX-7 koje evocira stare uspomene popračene pozitivnim vibracijama na Mazdu RX-7 sa pogonom na stražnje kotače koja se u raznim karoserijskim izvedbama proizvodila od 1978. do 2002. godine. Vijesti iz Japana govore da je novi Mazdin šef dizajna Ikua Maeda već napravio prve crteže nove generacije RX-7 na kojima se vide troja vrata i da će te skice biti dane na uvid odgovornim direktorima.
Novi model pokretat će lagani i kompaktni Renesis 16X Wankel motor, isti motor koji je bio predviđen i za konceptni automobil Mazda Taiki predstavljen 2007. godine. Ovaj motor ima ekvivalent obujma od 1,6 litre, poboljšan mu je okretni moment, a uz turbo punjač snaga se zaustavila na okruglo 300 KS. Po svemu sudeći novi RX-7 bit će puno sportskiji od modela RX-8. Rotacijski motor bit će prilagođen i za vožnju na vodik, a najvažniji podatak je da je ovo vozilo i dalje biti jedini serijski automobil koji se proizvodi sa rotacijskim motorom. Govorka se da bi prototip nove Mazde RX-7 trebao biti prvi put predstavljen početkom 2010. godine (najvjerojatnije u ožujku na autosalonu u Ženevi), a prema trenutačnim planovima serijska verzija trebala bi biti predstavljena javnosti tijekom 2011. godine.

8fe1f99ddf3d27cd72c07612588136c8.jpg

cf43a61f78bff0d59f2922da3a5a9056.jpg

Član
Nije los izgled, ali opet odudara od stare RX-7, jest ovo 2009 godina, al opet su trebali ici na neki retro look, kao sto je Saab uradio sa svojim novim 9-5 modelom. Siguran sam da ce mazdaspeed verzija biti jos agresivnija :cool:

Član
Sprijeda Insignia,odpozadi Z4 Coupe-ako ovakav izadje bit će flop.Motor je druga stvar,ali trebali su izbući linije od Furai

yosma je napisao(la):
Sprijeda Insignia,odpozadi Z4 Coupe-ako ovakav izadje bit će flop.Motor je druga stvar,ali trebali su izbući linije od Furai

Haj ne provaljuje se molim te,kaka crna insignia i Z4.Od Z4 ima samo ovaj "spojler" nazad koji je sklopu karoserije i to uopce nije prvi put vidjeno na z4,a ovo poredjene sa Insigniom,nidze veze.

Nego da se vratim na Mazdicu,predobra,nema veze sto je futuristickog izgleda,al lajk it veri mac,samo posto je trubak mogli su jos koji konjic istisnut,al opet ne znam kako se turbo slaze sa rotacionim motorom,pa bezze pricam,uglavnom cista desetka :cool::cool:

Član
Dobro podnosi, pogotovo taj 1.6 sto sad stavljaju, jos fabrika mora valjati :cool:, na rx-8 sa 9 psi (ne znam u bar-ima koliko je) izvlace po 300 konja opusteno, povecas psi, dodas jos stvari, i eto te blizu 400, ali valja to znati i odradit ;)

Ovo nije ni nalik Insigniji, a ako se prati linija auta, vidi se sto gepek pomalo podsjeca na Z4, kako god, cekaju se finalne skice :D

Pa i ne bas like :icon_rolleyes: mrzim kad naprave neko auto koje nema veze sa prethodnikom i daju isto ime...napravi novi model skroz i gotovo ako je vec tako :icon_smile: I da, asocira malo na Z4 odzda, naprijed...ni na sta nalik :D

Član
ovaj je silaaaa, kako premocno izgleda...isto ko oni stari americki fastback modeli, kratka guza, dugi nos, coupe linija krova...extraaa ;)

Član
Steta da ovakvim izgledom naslijedi legendu kakva je RX-7:icon_confused: Treba malo slicnosti sa predhodnikom, cisto za nostalgicare i najvjernije musterije!:D

Član
Stara RX-7 - ica mi je bila najljepse mazdino vozilo a ova i nije po mom ukusu nekako mi bezveze

Ja vas ne razumijem nikako,pa jel ovo 2009. ili 1992. Normlano da ce izgleda moderno i futuristicki,ni ja nisam veliki fan takvog izgleda,al se valja pomirit sa tim i mislim da je to cisto stvar navikavanja.Pa par godina ovakav ce nam dizajn biti normala.

Uostalom ovo je koncept,a oni svi uvijek izgledaju malo spejsatlovski,za ralzliku od finalnog proizvoda.

I jos nesto,kako nema nikakve veze sa rx-7,pa jel koristi rotacioni motor,koristi,jel coupe ,jest,sta ce vise,normalno da nece biti istog izgleda kad je razlika u godinama skoro 2 desetljeca.

Kako god,dopada mi se pravo :cool:

Član
ja mislim da RX-7 treba stati kakva jeste izgledom tu kakva je i bila, jer je ikona, i Mazda bi sigurno je modernizovala ali en bi bila jednako niti bolje dobra kao nova...treba novi list okrenuti, sa jos boljim perfomansama i drugim izgledom, a pustiti ikonu, da ostane ikona ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.