potrebna pomoc oko centralne i dalj.

potrebna pomoc oko centralne i dalj.

Član
juce sam ugradio centralnu i daljinsko,ali majstor nije imo vremena p mi je samo skopco,da radi,a ja bi jos spoio zmigavce kad otklj.i zaklj,da zmigaju,kako to da uradim,ijos bi molio sve clanove foruma koji su ugradjivali centralnu i daljinsko da mi pojasne kako su stavili na gepekt da se otkljucava kao ovo,ako moze da mi pojasni;)
hvala:cool:

ako si samo centralku i obicno daljinsko ugradio prvo provjeri ima li to daljinsko izlaz za paljenje zmigavaca, pogledaj semu, ako ima tu zicu pravac na zmigavce, stavi diode (ne led) na zmigavce za svaki slucaj i to je to, a za gepek isto kao i za vrata, namontiras motoric na pogodno mjesto i to je to, spojis sa glavnim modulom....

Član
ima izlaze za alarm ako je to to,2 zice imaju,je li to,a sto se tice gepekta ako znas kakva je brava kod keca mora se kljuc ubacit da bi se moglo okrenut da se nemoze otvorit,e to mene muci:icon_question:

Član
za zmigavce pretezno ide jedna zica,ali mogu i dvije. Najjednostavniji nacin je da imas ispitivac koji moze na 12V,i kad otkljucas ili zakljucas trebalo bi da daje signal na tim zicama koje spominjes. Kad budes siguran da su to te zice onda njih vuces do prekidaca za 4 zmigavca na inst tabli. Na njemu su lijeva i desna strana odvojene. Ako su ti dvije zice dobro i jeste,jednu stavis na jednu stranu a drugu na drugu, a ako je jedna zica onda ces morat koristit diode.Provjeri to pa se javi,ppomoci cu ti ja, Ja sam to sebi spajao;)

koliko vidim iz prilozenog ti uopste nemas izlaze za zmigavce, samo centralku sa modulom daljinskog.... tako da za zmigavce zaboravi, a te zice za alarm sigurno nisu...

sto se tice gepeka moras sam naci poziciju motorica, kad okrenes kljuc on mice polugicu onu tako da ona udara ili ne udara kada pritisnes tamo na gepeku da otvaras bravu, zavisno je li otkljucano ili ne....

to trebas skontati kako uciniti pokretnim.....

ja sam sebi isto radio motoric u gepek, ali ja sam izbacio ono sranje otkljcavanje zakljucavanje, tj skinuo ga i uvijek je otkljucano, a motoric sluzi samo da kada mu dam napon otvori gepek.... i da, to sto mi je vazda otkljucano je i zato sto sam zatvorio nazad sve za bravicu, znaci nemam brave... ti mozes skinuti onaj jezicak sto gura bravu, isti ces dobiti....

Član
ama imaju 2 zice u upustvu pise da je to za alarm,a ima jedna jos crvena mozda je to ta:icon_question::icon_question:

kakve diode mi trebaju,i ima li neko skicu kako se sastavljaju

Član
dobro ti kaze covjek,nemoj da diras ako ne znas. MOras provjerit koja je zica za sta,a ako nemas nikakav adekvatan instrument onda bolje ne diraj.Odvezi nekome nek ti napravi i to je to;)