Potreban savjet

Potreban savjet

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam Peugeota 307 2.0 HDi
prije nekoliko dana nakon velikih kisa od jedanput mi se pocelo na monitoru palit Unblocked Diesel Filter.
Pitao sam jednog ajstora sta je kaze malo ga stisni kad se upali on će se isusit i to je to i slobodno vozi ali evo vas ovdje pitam imal jos jos nesto da uradim da se nepali ili da ga mjenjam?

Početnik
u servis nek ti kazu ili pitaj Google .. mozda ti cak neko i ovde odgovori .. ja bas neznam sta da ti kazem .. ;)

sandi_azra je napisao(la):
u servis nek ti kazu ili pitaj Google .. mozda ti cak neko i ovde odgovori .. ja bas neznam sta da ti kazem .. ;)

Hvala jos mi jedan sad majstor rece da je do necistoce u gorivu ili je filter bez zastite pa pane nesto na njega ali sve je ok sto se auta tice

Član
ma drug kakvo nam je gorivo kriminalno dobro nam auta ikako i idu,,dobro ti to provjeri,bolje da to rijesis,,ko zna koje posljedice mogu bit,,,,samo ozbiljno:)

Član
jos sam cuo da se to nekome desavalo na HDI motorima jer ti motori su pravo osjetljivi na lose gorivo......a od nas gorivo drama:icon_sad:

Član
Ako sam upravu taj motor posjeduje DPF - Diesel Particle Filter
Vjerovatno se zacepio pa kaze da se treba ocistiti
On se cisti kad auto vozis na vecim obrtajima

Član
Taj auto ima filter protiv cestica, sto je napisao ovaj iznad. Samo taj Peugeotov treba za rad posebnu tekucinu, valjda oko 5 litara stane u filter. Uglavnom, moras do servisa ili kupiti to i uliti (sto prije, to bolje). Kad ode taj filter, zamjena je oko 1000 KM, a "premostiti" ga je nemoguce...

VR6Boki je napisao(la):
Taj auto ima filter protiv cestica, sto je napisao ovaj iznad. Samo taj Peugeotov treba za rad posebnu tekucinu, valjda oko 5 litara stane u filter. Uglavnom, moras do servisa ili kupiti to i uliti (sto prije, to bolje). Kad ode taj filter, zamjena je oko 1000 KM, a "premostiti" ga je nemoguce...

Hvala prijatelji rekao sam starom da ode do servisa da pogleda i da odradi sve potrebno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.