potreban savjet ili necije iskustvo u vezi... Golfom 1.8 GTI 8V

potreban savjet ili necije iskustvo u vezi... Golfom 1.8 GTI 8V

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto sam naveo u naslovu imam neki problem s svojim Golfom 1.8 GTI 8V.
Naime problem je ove prirode kada ga palim bio on hladan ili vruc moram drzati nogu na papucici od gasa neggdje oko 1minut tj. dignem mu obrtaje na 1200-1300 i kada pustim gas pomalo mi se zalijece ono skacu mu obrtaji na leru 900-700-900
na to mislim ko da ga neko lagano turira .
Sto se tice u voznji nemam nikakvih problema prima gas pravo dobro i stvarno dobro ubrzaje kad ga u voznji pritisnes nema mono trokiranje pa onda reakcija da trzne da povuce.
sto se tice potrosnje posto imam boardcomp kada sam u 5-oj i vozim 90kmh pokazuje mi 5.5-6.0l trenutne potrosnje a kad stisnem ide do 10l trenutne.
Taj problem hajmo reci imam oko pola godine i nemogu ga vise trpiti
pa vas molim za neki savjet sta i kako.

p.s. prije 4 mjeseca mjenjane su mu pumpe od goriva tj.glavna od 8bar i ona mala sto bude u rezervoaru svijecice original BOSCH stavio i filtere od goriva zamjenio samo da znate da ne govorite provjeri ovo provjeri ono

Hvala svima unaprijed na savjetima i Pozzzz

Član
RE: potreban savjet ili necije iskustvo u vezi...

Je li K-Jetronic? Ako jeste onda postoje samo 2 čovjeka u BiH koji ih znaju naštimati. Ne znam gdje su ni kako se zovu:lol::lol:

K -glava na smjestena na kutiji od zracnog filtera stari model inace mi je Golf 84godiste.

sta je ovo sve neki majstori i neznam ti ni ja sta vec a niko nista ne progovara ?

ko da smo svi laici po pitanju 1.8 8V masina :lol:

Član

ZELA GTI je napisao(la):
Je li K-Jetronic? Ako jeste onda postoje samo 2 čovjeka u BiH koji ih znaju naštimati. Ne znam gdje su ni kako se zovu:lol::lol:

Član

Jeli ga cesto vozis na rezervi.Ja sam imao slican problem sa digifantom,nalio 2 puta pun rezervar da se procisti i problem prestao ,mozda je to neznam.Od ovog jednog prijatelja golf sa istim motorom ko tebe k-glava je tako radio i to je rijesio,pitat cu ga sutra kako pa ti javim ;) i zanimljivo iako je tako radio isao je kao lud.

ma kakva rezerva auto non-stop do pola napunjen nije da se nema za sta nasut ali jednostavno nemam potrebe za punim tankom
ma znam to kod tvog druga je isto ko i kod mene i moj ide ko zvrk ali nakon 2 minute dok odradi onda nastupa ko raketa
neznam probat cu mu i dizne zamjeniti pa cu vidjet sta i kako ako uspije dobrodoslojer sto se tice filtera i pumpi to sam zamjenio to je sve ok ostaju mi dizne a da mi je K-glava rastelovana nije do nje jer trosi normalno
pozzz pa javi sta ti je drug uradio s svojim ;)

Član

Mogao si napisati kako si rješio problem

Problem rijesen tako sto sam ocistio klapne od gasa znate da ovi motori imaju 2 leptirica eh onaj mali leptiric koji reaguje non stop na gas tj. na 3000 obrtaja pocinje funkcionisat velika klapna ocistio sam sve i sad radi ko raketa POzzzzz
MOLIM KATANAC ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.