Popravka Boardcomputera - flat kabal???

Popravka Boardcomputera - flat kabal???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
E ovako raja, vec odavno sam primjerio da mi se na board-u gube neke tackice...i onda je prestao skroz da radi. tj. ima osvjetljenje i sve ali ne pokazuje nista...otvorio sam ga i vidio da se onaj kao "flat kabal" odvojio od one ploce sa elektronikom...
evo slozio sam i slikicu kako to sve izgleda:

ako neko ima informaciju da li se ovo moze praviti i ko bi mogao to znati uraditi, broj telefona ili slicno bio bih mu vrlo vrlo zahvalan!!!
HVALA!

Član
Ako je flet citav, da nije ispucao ili sta, da odes u neki mobitel servis npr, oni imaju dovoljno sitnu opremu tj. lemilicu a i iskustvo s lemljenjem tih flatova....

IGY

Član
sinane moze se to zamjeniti, ili ako nije pokidana puno da se popravi nesto
vidi u el centru RS na dobrinji dole imaju oni raznoraznih flat kablvoa mozda nadzes isti sto tebi treba, i to je onda cas posla polemiti

Početnik
falt je za ovu eletronicu plocu bio kao zalijepljen nekim dzavolom...uopste nije pokidano nista nego kao da je popustilo to neko kontakt ljepilo pa se odvojilo, znaci tacno se vidi gdje ono treba leci tacno, kad bi neko imao dovoljno sitnu opremu mislim da bi se to moglo uraditi za jedno 3 godina i 50% nervnog sloma:)

cuo sam da ima neki frajer koji radi samo boardcomputere al nikako da skontam ni gdje radi ni broj ili slicno!!!

IGY

Član
sine onda kod muhe, muha ima lupu dobru, i sitnu lemilicu, a mogu ti i ja pokusati, ona moja lemilica sto sam uzeo je slaba da bi bila taman za toga, ako hos sutra sam do 5 na poslu pa zovi da oprobamo

Početnik
sine dragi zovi ako hoces oko 5, icu i ja mozda kod muhe, al ona njegova najsitnija lemilica je za ove mikro zice iz fleta prevelika:)

Član
s nekim osnovnim znanjem i cak ovakvom lemilicom to mozes sam sebi napraviti
65c38047.jpg

Početnik
e vidi nesto, problem je sto je ovo na tvojoj slici TID display, a kod mene MID, to znaci da u jednom ovom lemu na tvojoj slici ima bar 3-4 zice na mom flat-u..toliko su sitne, dok ne izbijes oko njime ne vidis da su linije uopste!

Početnik
dobio sam neke brojeve ovih tzv. rtv mehanicara i jos par ljudi koji popravljaju mobitele i racunare pa cu vidjeti mozel mu ko sta:)
hvala u svakom slucaju!

za takvo lemljenje ti treba vazdusna lemilica, obicnom ces ostetiti elektroniku jer ona provodi staticki elektricitet daj to nokome ko radi mobitele.

Početnik
i ja sam razmisljao o tome...bas cu sutra otici negdje u servis i pitat kako bi to islo:)
hvala na info...pozz

Član
nemoze se to lemiti vise,moras kupiti drugi orginalni kabal koji se samo jednom moze zalijepiti i cim ga odlijepis gotovo je...

nemoze ni duvaljka niti lemilica to rijesiti,bas nekom ludom srecom mozda to proradi bez novog kabla.

Početnik
nekoliko ljudi mi je bas preporucilo elektronik centre gdje ima flat-ova za kupit pa se onda oni mogu raditi...
sagledacu i tu varijantu...
hvala lijepa:)
LP

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.